Nikolić sa zvaničnicima Portugalije o snažnijoj saradnji

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić se, tokom dvodnevne državne posete Republici Portugaliji, susreo sa predsednikom Vlade Antoniom Kostom. Nikolić razgovarao i sa predsednikom prlamenta Portugalije koji je podržao Srbiju u procesu evrointegracija.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, predsednik Tomislav Nikolić je konstatovao da istorija od 135 godina obavezuje da snažnije i čvršće gradimo bilateralne odnose, saopštila je Kancelarija predsednika.

Predsednik je informisao svog sagovornika o brojnim prednostima Srbije za investicije iz Portugalije.

Obrazovani i vredni ljudi, odličan geografski položaj i brojni sporazumi o spoljnoj trgovini čine Srbiju izuzetno privlačnom destinacijom, naveo je Nikolić.

Premijer Portugalije se saglasio da je ekonomija oblast u kojoj treba naći nove mogućnosti i osnažiti veze. Takođe, premijer Antonio Kosta je podvukao da će ta zemlja sa posebnom pažnjom graditi veze u oblasti obrazovanja i kulture.

Predsednik Nikolić je naglasio da je dobra vest namera kompanije "EDP Renewables" da dođe u Srbiju i uloži u izgradnju vetroparkova.

Dve strane su se saglasile da je neophodno intenzivirati susrete na visokom i najvišem nivou.

Nikolić sa predsednikom portugalskog parlamenta

Predsednik Srbije sastao se i sa predsednikom prlamenta Portugalije Eduardom Ferom Rodrigesom koji je podržao Srbiju u procesu evrointegracija.

Nikolić je rekao da dva naroda imaju mnogo toga zajedničkog i da postoji značajan prostor za saradnju, pre svega u oblasti ekonomije.

Govoreći o nedavnim razgovorima u Briselu, Nikolić je još jednom istakao da je Srbija posvećena miru i da će nastaviti da vodi dijalog sa administracijom u Prištini, kako bi se poboljšali uslovi života svih građana Kosova i Metohije, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Predsednik portugalskog parlamenta je podržao Srbiju u procesu evrointegracija i istakao da je human odnos Srbije prema migrantima doprineo podizanju njenog ugleda u Evropi i svetu.

On je naglasio da je poznato da je predsednik Nikolić značajno doprineo snaženju bilateralnih odnosa Srbije i Portugalije.

U Knjigu počasnih gostiju parlamenta Portugalije, predsednik Srbije je zapisao:

"Počastvovan toplim prijemom na koji sam naišao u Portugaliji, otići ću u Srbiju uveren da je prijateljstvo naše dve stare evropske zemlje, koje smo pre 135 godina označili uspostavljanjem odnosa, sjajan temelj za razvijanje dalje saradnje".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво