Stilijanidis: Srbija uzor kako se može odgovoriti na krizu

Evropski komesar za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristos Stilijanidis poručio je u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem da je Srbija uzor kako se na human i efikasan način može odgovoriti na izazove migrantske krize.

Aleksandar Vučić je zahvalio je Hristosu Stilijanidisu i EU na više od 20 miliona evra humanitarne pomoći, koju je Unija do sada dodelila Srbiji kao podršku za suočavanje sa izazovima migrantske krize.

Premijer je naglasio da se Srbija od početka migrantske krize zalaže za jedinstveno, sveobuhvatno i solidarno rešenje i da je pokazala spremnost da bude deo tog rešenja, u skladu sa svojim mogućnostima.

Stilijanidis je zahvalio Vladi Srbije što se od samog početka migrantske krize pokazala kao odgovoran i ključni partner EU.

Evropski komesar je rekao da je Srbija uzor kako se na human i efikasan način može odgovoriti na izazove koja ta kriza nosi i pohvalio napore koje je Vlada preduzela na svim nivoima - i u zemlji i na međunarodnom planu.

Vučić i Stilijanidis su razgovarali i o situaciji u regionu, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Srpski premijer je naglasio da će Srbija, uprkos svim izazovima, ostati verna politici političke stabilnosti i saradnje u regionu.

Evropski komesar je preneo da u Evropskoj uniji veoma cene i poštuju postupanje Srbije, koja potvrđuje da je glavni oslonac u održanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Povodom svoje posete Srbiji, Stilijanidis je u pisanom saopšštenju naveo da je u Srbiji boravio i prošle godine kada je talas migranske krize bio na svom vrhuncu i kada su se stotine hiljada žena i dece kretali kroz Zapadni Balkan i Srbiju.

"Ne možemo ih pustiti da se sami suočavaju sa teškim zimskim uslovima. U Beogradu sam u razgovarima i sa premijerom (Aleksandrom) Vučićem i sa ministrom za rad, zaopšljavanje i socijalnu politiku (Aleksandrom) Vulinom ponovio da je EU opredeljena da pruži konkretnu pomoć i fondove, dokle god to bude potrebno", naglašava Hristos Stilijanidis u pisanom saopštenju prosleđenom iz sedišta Evropske komisije u Briselu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи