SNP: Rusija vidi Srbiju kao lidera na Balkanu

Rusija u potpunosti podržava Srbiju na putu da postane lider na Balkanu, rekao je predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović.

Popović se u Moskvi sastao sa više ruskih zvaničnika uoči Kongresa sveruske političke partije Jedinstvena Rusija i tom prilikom razgovarao o novoj ulozi Srbije na Balkanu, saopštio je SNP.

Popović je ocenio da su Balkan i Srbija važna pitanja za Rusiju i da je posle inauguracije novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa i izrazio uverenje da će srpski interesi u regionu biti u većoj meri uvaženi od strane međunarodne zajednice, zahvaljujući boljem razumevanju između Rusije i SAD.

"To su loše vesti za naše neprijatelje, pre svega Šiptare i Hrvate, ali i za one koji sede u Beogradu i rade protiv interesa Srbije", naveo je Popović.

On je dodao da "Srbiju očekuje naporan rad, sprovođenje korenitih promena u društvu, uklanjanje svih prepreka koje su sprečavale Srbiju da zauzme svoju prirodnu ulogu lidera na Balkanu".

Prema njegovim rečima, Srbija treba da postane ekonomska, vojna i politička regionalna sila, što je pozicija koja joj i pripada.

"To znači da će Srbi uskoro početi bolje da žive i da će prestati otimačina srpskih zemalja", precizirao je Popović.

U razgovoru sa partnerima iz Rusije, posebno je naglašeno da su zvaničnoj Moskvi potrebni ekonomski snažni Srbija i Balkan i da je ona spremna da pomogne da do toga dođe.

"Naravno, puno toga zavisiće i od nas samih. Mi moramo da počnemo da verujemo u sebe. Da prvo počistimo ispred svog praga, da vredno radimo na ostvarenju naših ciljeva i što je najvažnije, da na tom putu prihvatimo pruženu ruku bratske Rusije", zaključio je lider SNP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво