Diković i Fungo o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na KiM

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sastao se u bazi "Jug“ s komandantom Kfora general-majorom Đovanijem Fungom o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na prostoru Kosova i Metohije i u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao i o dosadašnjoj saradnji Vojske Srbije i Kfora.

General Diković je ocenio da dostigniti nivo saradnje sa KFOR-om odlikuje visok stepen međusobnog poverenja i profesionalizma i ponovio da Vojska Srbije vidi Kfor kao ključnu snagu za očuvanje bezbednosti na Kosovu i Metohiji, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojnotehničkim sporazumom.

Izražavajući zabrinutost zbog nedavnih događaja u vezi sa vozom na relaciji Beograd - Kosovska Mitrovica, načelnik Generalštaba je istakao da je zajednički zadatak Vojske Srbije i Kfora očuvanje bezbednosti u zonama odgovornosti sa obe strane administrativne linije, ali i da Kfor kao međunarodni činilac ima veliku odgovornost za bezbednost svih ljudi u ovoj pokrajini, a posebno nealbanskog stanovništva.

General Fungo je potvrdio da će Kfor preduzeti sve mere da obezbedi mir i zaštiti celokupno stanovništvo na prostoru Kosova i Metohije, a posebno one koji su najugroženiji, saopšteno je na sajtu Vojske Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара