Mihajlovićeva sa pet ambasadora o ulaganjima u infrastrukturu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović sastala se sa ambasadorima pet zemalja u Beogradu s kojima je razgovarala o ulaganjima u infrastrukturu Srbije, evropskim integracijama i bilateralnim odnosima sa tim zemljama, saopšteno je danas iz njenog ministarstva.

U razgovoru sa ambasadorom Rumunije Oanom Kristinom Popom, ministarka Mihajlović je istakla značaj saradnje u oblasti saobraćaja. Popa i Mihajlovićeva su razgovarali i o vanrednoj situaciji na Dunavu zbog leda.

Ambasador Republike Koreje Jo Dejong istakao je da su korejske firme veoma zainteresovane da ulažu u Srbiji, a ta zemlja prema njegovim rečima ima i naprednu tehnologiju, pa je korisna i razmena znanja.

Mihajlovićeva je u razgovoru sa Je Dejongom istakla da je Srbija po uslovima poslovanja na "Duing biznis" listi Svetske banke za prethodne dve godine napredovala 44 mesta, a ove godine je rangirana u prvih 10 zemalja sveta po sprovedenim reformama.

Dodala je da je cilj Srbije da uđe u grupu 20 zemalja koje imaju najbolje uslove za kompanije.

Sa ambasadorom Švajcarske Filipom Geom Mihajlovićeva je razgovarala o poziciji Srbije na "Duing biznis" listi i planovima za postizanje bolje pozicije, kao i o socijalnoj komponenti, inkluziji Roma i rodnoj ravnopravnosti.

Ge i Mihajlovićeva su se složili da bi rodna ravnopravnost trebalo da bude deo svih javnih politika pa i švajcarske strategije o saradnji sa Srbijom.Na sastanku Mihajlovićeve sa ambasadorom Grčke Elijasom Elijadisom bilo je reči o bilateralnoj saradnji.

"Skora poseta grčkog premijera Aleksisa Ciprasa Srbiji na poziv premijera Aleksandra Vučića veoma je važan korak ka još boljoj saradnji dve zemlje", rekao je Elijadis i dodao da Grčka podržava evropski put Srbije, ali kao je rekao, ne samo da Srbija želi u EU, nego i EU želi reformisanu Srbiju.

Ambasador Turske Tanju Bilgic i Mihajlovićeva razgovarali su o projektima u oblasti putne infratrukture na kojima dve zemlje rade.

Dodao je da će mu prioritet biti privlačenje turskih investitora u Srbiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво