Treći dan susreta premijera sa zvaničnicima u Davosu

sNiz zvaničnih susreta planiran je i za treći dan boravka premijera Aleksandra Vučića na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. I danas će biti reči o Kosovu.

Nakon hitnog sastanka sa Federikom Mogerini i neformalnih kontakata sa Albancima, premijer veruje u smirivanje tenzija nastalih na severu Kosova.

"Apelovala je na smirivanje situacije, na smirivanje tenzija, rekla da je mir nešto što je najvažnije dostignuće i apelovala na nastavak dijaloga. Ja sam rekao kao predsednik vlade da ne podnosim tu zamenu teza o kojoj ceo svet priča o tobože vozu, a voz niko od Albanaca nije ni video, voz apsolutno niko od Albanaca nije mogao da vidi, ni da čuje, ali su zato svi Srbi na severu KiM mogli da vide 17 oklopnih vozila i mogli da vide duge cevi. Dugim cevima se problemi ne rešavaju", rekao je Vučić.

To je, dodao je, njegov lični problem i kaže da će, ako u budućnosti bude potrebno, isključiti sebe iz toga.

"Naći ćemo nekog ko može da stekne novu vrstu poverenja u albanske predstavnike", rekao je premijer.

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu ponosna je što Srbija, iako nije članica Unije, učestvuje na skupu mladih lidera.

"Da radimo na stvarima koje se tiču digitalizacije i kako da Evropa dosegne Kinu", kaže Ana Brnabić.

U Švajcarskoj će se i trećeg dana razgovarati o Kosovu. Mada je planiran niz sastanaka, dan će obeležiti razgovor premijera sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи