Ana Brnabić na Forumu novih lidera u Davosu

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić učestvovala je na Forumu novih lidera za Evropu u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu i poručila da je to velika čast za Srbiju koja je pozvana iako još nije članica EU.

Ana Brnabić je navela da je premijer Aleksandar Vučić poziv da Srbija ima svog predstavnika na Forumu novih lidera dobio još u septembru, a da u radu te grupe učestvuje samo dvadesetak ljudi iz Evrope.

Konstitutivni sastanak održan je početkom oktobra u Beču, kada je domaćin bio Sebastijan Kurc.

"Već smo počeli da radimo na stvarima koji se uglavnom tiču digitalicaije, kako da unapredimo Evropu i kako da Evropa proba da dostigne i Kinu i SAD", rekla je Brnabićeva i dodala da grupa nastavlja da radi.

"To je grupa koja je u skoro dnevnom kontaktu, tako da je veliko zadovoljstvo za mene da sam njen član, a svakako i velika čast za Srbiju da smo pozvani iako još nismo članica EU", navela je ministarka.

Ona je istakla da je u političkom i ekonomskom smilsu veoma važno pojavljivanje Srbije i srpskog premijera na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Brnabićeva je naglasila i da je premijer Vučić jedan od dvojice koji su se susreli sa predsednikom Kine Si Đinpingom, te da je to velika čast za Srbiju i građane.

Navodeći da se premijer tokom boravka susreo i sa drugim zvaničnicima, Brnabićeva je posebno istakla Vučićev sastanak sa šeficom za odnose sa Evropom i Azijom Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, koja je izjavila da je sa Vučićem razgovarala o tome kako Srbija može na ozbiljniji i dugoročniji način da bude partner Foruma.

"Sve to govori, kao i poziv za učešće na Forumu novih lidera za Evropu još u septembru, dovoljno govori o tome koliko je Srbija poštovana i koji je u ovom trenutku naš status na političkoj i ekonomskoj sceni i koliko se na Srbiju računa", naglasila je ministarka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво