SNS i DJB različito o sednici Odbora za finansije

Poslanici SNS-a ocenili su da je DJB i na današnjoj sednici skupštinskog Odbora za finansije, na kojoj se raspravljalo o pregovaračkoj poziciji za poglavlje 29 o carinskoj uniji, pokazao da se protivi evropskim integracijama Srbije. U DJB-u sednicu ocenili kao farsu.

Predsednica Odbora za finansije i poslanica Srpske napredne stranke Aleksandra Tomić rekla je novinarima u parlamentu, nakon sednice tog skupštinskog tela koja je bila zatvorena za javnost, da je pokret Dosta je bilo svoju politiku bazirao na antievropskim integracijama jer je na odboru taj pokret bio protiv poglavlja 29.

"U raspravi na sednici odbora očito se pokazala nervoza DJB", ocenila je Tomićeva koja navodi da su sednice resornih odbora, kao i Odbora za evropske integracije, zatvorene za javnost kada se raspravlja o pregovaračkim pozicijama za poglavlja.

Kako je naveo zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić, DJB je u nekoliko minuta dao sve od sebe da stavi do znanja da je odustao od evropskih integracija, te da se na sednici Odbora za finansije složio bez zadrške i sa predstavnicima Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije da su evropske integracije pogubne i da poglavlja u pregovorima sa EU ne treba otvarati.

To je, kaže, stav koji DJB ne krije i koji je potvrdio šef poslaničke grupe Saša Radulović i na današnjoj konferenciji za novinare, koju je ocenio kao "isprazno tamburanje u trajanju od nekoliko minuta".

Radulović je prethodno na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da je DJB prilikom diskusije na odboru pitao koji se interesi Srbije štite u pregovorima, koliko subvencije EU utiču na damping i uništavanje domaće privrede i kakvu pregovaračku poziciju pravi vlada da zaštiti Srbiju od tih štetnih uticaja.

"Nije pitanja pregovaranja sa EU nego je pitanje da li štitimo interese Srbije u tom pristupanju. Nijedan odgovor nismo dobili, cela sednica je bila posvećena tome da se spreči diskusija o tome", istakao je Radulović.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava dao je pozitivno mišljenje na Predlog pregovaračke pozicije Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Srbije EU za Poglavlje 29 - Carinska unija.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво