LSV osuđuje skidanje naziva sa zgrade "Elektrovojvodine"

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje skidanje neonskog naziva sa zgrade "Elektrovojvodine" na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, traži da se taj naziv vrati, a da se EPS reorganizacijom decentralizuje.

U saopštenju dostavljenom medijima LSV napominje da se godinama nastoji da se imovina i novac "Elektrovojvodine" centralizuju, a preduzeće ugasi, uprkos tome što je, kako navodi, uspešno poslovalo preko pola veka i najviše ulagalo u razvoj i modernizaciju, imalo najkvalitetniji nivo distribucije i najbolju naplatu od svih drugih sistema u EPS-u.

Stručnjaci koji su decenije proveli brinući o razvoju tog preduzeća i mladi ljudi školovani da ih naslede ostavljeni su u zapećku, a "glavnu reč vode japiji u Beogradu, sa političkim vezama", primećuje LSV.

U tom kontekstu, poslanik Robert Kolar u saopštenju koje je potpisao traži da se "Elektrovojvodini" vrati status koji je imala, a to je da bude preduzeće koje je zaduženo za razvoj i održavanje elektrodistributivnog sistema i brigu o potrošačima električne energije na teritoriji Vojvodine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво