DJB: Obijene prostorije da bi se pokrali potpisi građana

Prostorije Pokreta Dosta je bilo u Ulici Maksima Gorkog na Vračaru obijene su u toku noći, kaže lider tog pokreta Saša Radulović ocenujući to kao "pokušaj zastrašivanja i sprečavanja DJB u prikupljanju potpisa za osnivanje stranke".

"Obijanje prostorija na Vračaru bio je pokušaj da se uzmu prikupljeni potpisi građana", rekao je Radulović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije i dodao da se na sreću ti potpisi ne drže u prostorijama DJB.

Naveo je i da DJB dobija pretnje, čak i smrću, da su one na sajtu tog pokreta i na društvenim mrežama, što se sve čini s namerom da se zasutavi proces formiranja stranke, koji, kako je rekao, treba da se okonča do kraja meseca.

Radulović kaže da su i sinoćni napad, ali i svi prethodni, prijavljeni policiji koja je izlazila na teren, pravila zapisnike, ali se nakon toga ništa nije dešavalo.

"Očekivanja nisu velika, ali pritisak ćemo praviti jer bi policija morala da bude nezavisna institucija sistema koja radi u interesu građana i čuva javni red i mir", rekao je Radulović.

On je ponovio da se DJB neće izjašnjavati o predsedničkim kandidatima pre nego što Vučić kaže da li će biti parlamentarnih izbora i ko je kandidat za predsednika Srbije.

Tomić: Nadležni će utvrditi ko je obio prostorije DJB

Poslanica SNS-a Aleksandra Tomić izjavila je da veruje da će nadležni utvrditi ko je obio prostorije Pokreta DJB na Vračaru.

Aleksandra Tomić je odgovarajući na pitanje novinara u skupštini rekla da je pitanje obijanja stranačkih prostorija pitanje za MUP i za nadležne organe, a ne za stranke, bilo pozicije ili opozicije.

"Postoji procedura i zakoni u ovoj državi, kao i nadležni organi koji moraju da rade svoj posao. Verujem da će istržni organi utvrditi ko je obio prostorije DJB", rekla je ona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво