Dragan Marković sa predstavnicima Srba u Vašingtonu

Lider Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma doputovao je u Vašington a danas je pristvovao služenju u Crkvi Svetog Luke u mestu Potomak u predgrađu američke prestonice, gde je razgovarao sa predstavnicima tamošnjih Srba.

Dragan Marković je u Vašington došao povodom inauguracije novizabranog američkog predsednika Donalda Trampa a uoči puta je objasnio da na inauguraciju ne ide kao predstavnik države već o svom trošku.

Marković je danas razgovarao sa zastupnikom Republike Srpske u Vašingtonu Obradom Kesićem, Brankom Terzićem, jednim od najuglednijih Srba u Vašingtonu, sa predsednicom Srpskog instituta u Vašingtonu Danijelom Sremac i dugogodišnjim novinarom Glasa Amerike Brankom Mikašinovićem.

"Srbiji je veoma važna saradnja sa SAD kao stateškim partnerom. One države koje ne sarađuju sa SAD nemaju ekonomski napredak i ekonomsku stabilnost. Srbija ima ekonomsku stabilnost zato što ima i političku stabilnost poslednjih pet godina. Siguran sam da SAD i nova administracija ovde u Vašingtonu neće, kao što je to bio slučaj ranijih godina, da za sve na prostoru bivše Jugslavije, okrivljuju Srbe i Srbiju", rekao je Marković u Vašingtonu.

Istakao je da Jagodina ima veliki broj prijatelja u Evropi i predložio da se u SAD nađe neki grad sa kojim će se pobratimiti.

Marković je ujedno pozvao američke Srbe da ulažu u svoju zemlju i da budu u Srbiji poslodavci, a ne gasterbajteri u dijaspori.

Predsednica Srpskog instituta u Vašingtonu i funkcioner Republikanske stranke Danijela Sremac je rekla da će pokrenuti inicijativu za bratimljenje Jagodine i mesta Potomak.

U delegaciji sa Markovićem bili su i privrednici iz Jagodine, Miroljub Radovanović vlasnik kompanije JELA i Milovan Vidojević vlasnik kompanije "Testeral", kao i portparol Jedinsvene Srbije, Života Starčević.

Lider JS je ranije rekao da je privrednicima koji idu sa njim obezbedio sastanke sa nekoliko biznismena iz Amerike i da očekuje i neke poslovne rezultate.

Marković je tokom predsedničke kampanje u SAD izražavao podršku Trampu a posle njegove pobede je izrazio uvrenje da se nad Srbijom više neće sprovoditi nepravda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се