Vulin: Srbe na KiM čuva uporna borba za slobodu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je da Srbe na Kosovu i Metohiji čuva njihova uporna i hrabra borba za slobodu.

"Srbe na KiM čuva Beograd, Srbe na KiM čuva rezolucija 1244, Srbe na KiM čuva njihova uporna i hrabra borba za slobodu. Znam da bi Mustafa voleo da se Vučić nije izborio za pravo da štiti Srbe na KiM, umesto da kao nekada Srbe zastupa popustljiva i slaba Vlada", poručio je Aleksandar Vulin u izjavi Tanjugu, reagujući na izjavu kosovskog premijera Ise Mustafe "da Srbima na KiM ne treba zaštita Beograda jer ih štiti Priština".

Vulin kaže da zna da bi Mustafa, Tači, Haradinaj i Kurti voleli da je Beograd napustio Srbe na KiM ali "na njihovu žalost nije i neće".

"Kako Priština čuva Srbe videli smo kada je sa KiM proterano 250.000 Srba, videli smo u pogromu i spaljenim crkvama 17. marta 2004, videli smo u streljanoj Goraždevačkoj deci, u pobijenim žeteocima u Starom grackom, u više od 1.000
pobijenih Srba od 1999", podsetio je Vulin.

Kako Priština čuva Srbe vidimo u kamenovanim Đakovčanima, u opkoljenim metohijskim enklavama i u preko 40.000 imovinskih zahteva koji se namerno ne rešavaju čime se nastavlja pljačka imovine Srba, naveo je Vulin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво