Ljajić o slučaju Haradinaj: Argument politike jači od argumenta prava

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić poručuje da Srbija u slučaju Ramuša Haradinaja želi sudski epilog, a ne politizaciju. Nada se da će se francuski sud rukovoditi pravnim argumentima prilikom donošenja odluke o izručenju.

Rasim Ljajić nije optimističan kada je u pitanju slučaj Ramuša Haradinaja, o čijem izručenju Srbiji odlučuju francuski sudski organi.

"Plašim se, imajući u vidu iskustvo i praksu da ne treba da budemo optimistični", rekao je potpredsednik Vlade Srbije gostujući u Dnevniku RTS-a.

Smatra da se poslednjih dana pokazuje da je argument politike jači od argumenta prava.

"Čuli smo i argumente iz Prištine i argumente odbrane Haradinaja. Nema priče o žrtvama, zločinima, porodicama, samo čisto politički argumenti", ističe Ljajić.

Nada se da će se francuski sud rukovoditi i pravnim argumentima.

"Postoje svedoci, ljudi su ubijeni, želimo sudski epilog, a ne politizaciju", zaključio je potpredsednik Vlade Srbije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи