Vučić: Indija uvek poštovala teritorijalni integritet Srbije

Srbija je jedina zemlja u čitavoj Evropi gde će se Indijci osećati kao kod kuće, jer smo mi uvek podržavali ljubitelje slobode, rekao je premijer Aleksandar Vučić u intervjuu za indijski Institut za globalne odnose "Gejtvej haus".

Indija je uvek poštovala teritorijalni integritet Srbije i jedan je od najvećih političkih prijatelja naše zemlje, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

U intervjuu za indijski Institut za globalne odnose "Gejtvej haus", Vučić je rekao da i Srbija takođe poštuje teritorijalni integritet Indije i da dve zemlje dele stavove o tome da ne postoje "dobri teroristi" već da su oni uvek zlo.

Srbija je uvek osuđivala svaki terorizam u Indiji, naglasio je Vučić.

"Mislim da je to pozicija jedne nezavisne, suverene države u pravom smislu te reči, one koja je na putu ka EU i koja nema samo da čuva tradicionalne veze sa prijateljima, već i osnažava", rekao je premijer koji je boravio u višednevnoj poseti Indiji.

Govoreći o odnosima Srbije i Indije, premijer Vučić je rekao i da je potrebna bolja ekonomska saradnja i da Srbija treba da privuče više indijskih investitora u zemlju, poboljša trgovinsku razmenu, da dovede radnike iz Srbije u Indiju, kao i da poboljša odnose među ljudima.

"Srbija je jedina zemlja u čitavoj Evropi gde će se Indijci osećati kao kod kuće, jer smo mi uvek podržavali ljubitelje slobode. Mahatma Gandi je i dalje jedan od pet najznačajnijih istorijskih figura u našoj zemlji", dodao je premijer Srbije.

Vučić je naveo i da će biti razgovora o tome kako da se uspostavi bezvizni režim između dve zemlje.

Imamo dobru političku vezu, rekao je Vučić, dodavši da je njegova poseta Indiji prva iz Srbije na tom nivou posle 30 godina.

"To znači da smo u prošlosti zaboravili naše prijatelje na Istoku. Mi smo mala zemlja i ja sam zbog toga iskreno zahvalan premijeru Indije Narendri Modiju što je obratio pažnju na Srbiju i pozvao me u posetu", rekao je Vučić.

Premijer Srbije je rekao i da je tokom posete Indiji, naučio mnogo o toj zemlji.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво