Šarović: Cilj režima nije da Haradinaj bude isporučen Srbiji

Srpska radikalna stranka ima najboljeg kandidata za predsednika Srbije, uveren je njen funkcioner Nemanja Šarović, dok podršku DS-a kandidaturi Saše Jankovića vidi kao nedostatak sopstvenih kadrova. Kritikuje Beograd jer, kako tvrdi, ne želi iskreno da Haradinaj bude isporučen Srbiji.

"Da DS ima bilo kakav kapacitet, da ima dobrog kandidata, ne bi se krila iza Saše Jankovića", rekao je na konferenciji za novinare Nemanja Šarović, dodajući da, za razliku od drugih stranaka, SRS nije lutala predlažući Šešelja.

"Šešelj se za tu ulogu sprema čitavog života, potpuno je jasno da ne postoji bolji kandidat i obrazovaniji političar", uveren je Šarović.

On je kritikovao vlasti u Beogradu jer, kako tvrdi, ne žele iskreno da Haradinaj bude isporučen, s obzirom da bi to, kako kaže, Beogradu bio veći problem nego da bude pušten.

"Ako Haradinaj bude isporučen onda bi to bio osnov za mnoge pritiske. To bi bio trajni, novi osnov pritiska na Srbiju. To zapravo pokazuje da cilj režima nije izručenje Haradinaja, već da čekaju da on bude oslobođen i da onda kukaju da postoje dupli aršini, kako je to nepravda, ali da će Srbija nastaviti da ispunjava svoje međunarodne obaveze", rekao je Šarović.

Njegova stranka, dodao je, ne vidi mnogo logike u zahtevima da se smeni visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko koji je rekao da je proslava Dana Republike Srpske kao kad bi neko slavio Dan NDH.

"Nema mnogo smisla ubijati kurira zbog loših vesti", rekao je Šarović dodajući da "Incko ne može biti kriv zbog toga što je otvoreno saopštio ono što je stav zapadnih zemalja, a to je da je RS genocidna država".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво