"Vučić plus Dačić za pobedu"

"Najvažniji su odnosi Vučić – Dačić. Vučić plus Dačić, to je jednako pobedi u prvom krugu", kaže prvi potpredsednik srpske Vlade. Zbog stradanja dvoje srpskih službenika u Tripoliju prošle godine, ambasador u Libiji će snositi političku odgovornost, izjavio Dačić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da su za zaokruživanje celog slučaja potrebni izveštaji kojih zasada nema.

"Oni su ubijeni u bombardovanju. Oni sigurno nisu izgubili život zbog greške bilo koga, ali je problem u tome što ni libijska ni američka strana ne daju nikakav izveštaj o tome. Mi ne istražujemo tu temu, istražuje tužilaštvo. Kad je reč o političkoj odgovornosti ambasadora, to je drugo pitanje – on će snositi odgovornost"”, rekao je Dačić za B92.

Prema njegovim rečima, za zaokruživanje celog tog slučaja potrebni su izveštaji kojih zasada nema, osim srpskih obdukcionih nalaza.

Dvoje srpskih službenika prošle godine stradalo je u bombardovanju u Tripoliju. Prethodno su bili oteti.

Govoreći o predsedničkim izborima, Dačić je rekao da je za vladajuću koaliciju bitno da ima zajedničkog predsedničkog kandidata, jer smatra da će zajednički kandidat pobediti na izborima za predsednika Srbije.

Dačić je istakao i da odnos SPS i SNS nikad nije bio bolji. "Najvažniji su odnosi Vučić – Dačić. Vučić plus Dačić, to je jednako pobedi u prvom krugu. Bio sam dovoljno jasan", poručio je Dačić u intervjuu za B92.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво