Skupovi podrške Haradinaju na KiM i u Albaniji

U nekoliko gradova na Kosovu, stotine Albanaca okupilo se na skupovima podrške Ramušu Haradinaju, zatraživši od francuskih vlasti da bude što pre oslobođen.

Na skupovima je istaknuto da je "Haradinaj simbol Kosova", a aktuelne vlasti u Srbiji su poistovećene sa vlastima iz vremena Slobodana Miloševića.

"Vučić jednako Milošević", pisalo je na jednom od natpisa, koje su nosili okupljeni u Đakovici.

Skupovi koji su završeni protestnim maršom, uglavnom pripadnika bivše OVK, održani su u Đakovici i Gnjilanu, prenose mediji na albanskom.

Skup u Gnjilanu održan je pod sloganom "Ramuš je Kosovo".

Kao i juče na sednici kosovske skupštine, i na današnjim skupovima opozicioni poslanici su zatražili prekod briselskog dijaloga.

Skup podrške Ramušu Haradinaju održan je i u Tirani. Organizovali su ga omladinci vodećih političkih stranaka u Albaniji, uz podršku nekoliko organizacija civilnog društva.

I iz Tirane je zatraženo hitno oslobađanje Haradinaja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво