Skupovi podrške Haradinaju na KiM i u Albaniji

U nekoliko gradova na Kosovu, stotine Albanaca okupilo se na skupovima podrške Ramušu Haradinaju, zatraživši od francuskih vlasti da bude što pre oslobođen.

Na skupovima je istaknuto da je "Haradinaj simbol Kosova", a aktuelne vlasti u Srbiji su poistovećene sa vlastima iz vremena Slobodana Miloševića.

"Vučić jednako Milošević", pisalo je na jednom od natpisa, koje su nosili okupljeni u Đakovici.

Skupovi koji su završeni protestnim maršom, uglavnom pripadnika bivše OVK, održani su u Đakovici i Gnjilanu, prenose mediji na albanskom.

Skup u Gnjilanu održan je pod sloganom "Ramuš je Kosovo".

Kao i juče na sednici kosovske skupštine, i na današnjim skupovima opozicioni poslanici su zatražili prekod briselskog dijaloga.

Skup podrške Ramušu Haradinaju održan je i u Tirani. Organizovali su ga omladinci vodećih političkih stranaka u Albaniji, uz podršku nekoliko organizacija civilnog društva.

I iz Tirane je zatraženo hitno oslobađanje Haradinaja.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 11. jan 2017, 15:33)
Ispektor krvnih delikata u Peci [neregistrovani]

lesevi

A sta cemo sa pravdom gospodo demonstranti jer je Haradinaj sa grupom terorista ,,OVK,,vrsio nevidjene zlocine nad nezasticenim srpskim civilima u Metohiji.Moze se slobodno recii da je sa lesevima ubijenih,u Metohiji napunio sve bunare,kanale i Radonjicko jezero.Protiv navedenog zlocinca postoji oko 300 kg,dokaznih spisa,koje su potkrepljene brojnom fotodokumentacijom.Ako on nije kriv,onde ne znam ko je.Nevine zrtve vape za pravdom.