DS: Fond za agrar i veće subvencije

Demokratska stranka zalaže se za osnaživanje domaćih poljoprivrednih proizvođača kroz osnivanje Fonda za razvoj agrara i povećanje poljoprivrednih subvencija.

Igor Salak, zamenik predsednika DS, navodi da će u posebno teškoj situaciji biti proizvođači mesa i mleka, koji već nekoliko godina zaredom gomilaju gubitke.

U ekonomskom okruženju u Evropskoj uniji, u kojoj su izdvajanja za poljoprivredne subvencije visoka, Srbija ne može sebi da priušti ovako niske subvencije za domaće proizvođače, ističe Salak, navodi se u saopšštenju.

Ideja je, objašnjava Salak, da se osnuje Fonda za razvoj agrara, koji bi kroz beskamatne kredite poljoprivrednim proizvođačima omogućio da razvijaju svoje poslovanje.

Srbija u oblasti poljoprivredne proizvodnje i trgovine ima obaveze koje proističu iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ali ima prostora za značajna poboljšanja, zaključuje Salak.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи