Priština proziva Beograd za opstrukciju dijaloga

Kosovska vlada je u godišnjem izveštaju o rezultatima dijaloga sa Srbijom ocenila da taj proces nije zaustavio pokušaje Beograda da destabilizuje situaciju na Kosovu, prenosi prištinski list "Koha ditore".

Dijalog je bio suočen sa brojnim izazovima, zbog opstrukcija srpske strane, navodi se u izveštaju i konstatuje da najviše zabrinjava dualizam Srbije u implementaciji dogovorenog.

"S jedne strane, Srbija implementira sporazume, ali s druge strane nastavlja da podržava svoje paralelne strukture na Kosovu, uključujući i napore da izazove destabilizaciju, kao što je slučaj nelegalnog zida u Mitrovici", navodi se u izveštaju koji prenosi Koha ditore.

Takođe, kako se navodi, kosovske institucije su jasno stavile do znanja da je njihov stav da zid treba ukloniti, što je u skladu s kosovskim zakonima, a vodeći pri tome računa da se održi stabilnost u zemlji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи