Đurić demantuje da mu je Vacić savetnik

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić odbacio je kao "izmišljotine i klevete" to što se Miloš Vacić, portparol desničarskog pokreta "1389", u medijima pominje kao njegov savetnik, te smatra da su te klevete upućene na njegov račun, jer, kako navodi, "nemaju šta drugo da mi prebace".

"Što se tiče Miloša Vacića, dovoljno je da odete na zvanični sajt Kancelarije za KiM i da vidite ko su moji saradnici, izabrani na sednici Vlade", rekao je Marko Đurić novinarima koji ga prate tokom posete Medveđi.

Ali, dodao je, "kada neko nema za šta da vas napada nakon tri godine mukotrpnog rada i borbe i četiri i po godine u pregovorima, onda se bavi izmišljotinama i glupostima".

Dovoljno je, kako je rekao, pogledati i sistematizaciju Kancelarije za KiM kao službe Vlade Srbije, gde se vidi da ne postoje savetnici, ali, kako primećuje, "kada bukvalno nemate šta nekome da kažete, da prebacite, da mu za tri godine borbe i četiri i po godine borbe u pregovorima nijednu ružnu stvar nađete i kažete, onda se bavite izmišljotinama i klevetanjem, i ljudi koji su prozvani, i same institucije".

O Vacićevom angažmanu u toj instituciji ovih dana su pisali mediji, a on sam je za Blic potvrdio da je savetnik, ne želeći da otkrije kako je došlo do toga.

"Jeste, savetnik sam Marka Đurića, ali ne smem ništa više da kažem: nisam ovlašćen da dajem izjave, pozovite informativnu službu Kancelarije", rekao je Vacić Blicu.

U tekstu pod naslovom "Iz '1389' u Vladu", Blic prenosi da je Vacić ranije za Insajder izjavio da je izuzetan poznavalac kosovskih prilika, te da niko više od njega nije tako bio s ljudima i s njima "delio muku".

Blic prenosi i da je Vacić 2013. osuđen zbog toga što je pozivao na nasilje ukoliko dođe do "Parade ponosa", a osuđivan je takođe zbog širenja diskriminacije protiv LGBT populacije, što se, navodi Blic, i sada može videti na njegovom Tviter profilu, gde su brojne poruke protiv pripadnika LGBT populacije, ali i podrška stavovima Vojislava Šešelja, Andreja Fajgelja, Gorana Davidovića.

Za Blic je rekao i da on sada zastupa zvanične stavove Vlade Srbije, dok na pitanje o stavovima prema LGBT nije želeo da odgovori.

Liga socijaldemokrata Vojvodine danas je oštro reagovala na navodni Vacićev angažman u Kancelariji za KiM, smatrajući to uvredom za sve građane, a opasnošću po dijalog Beograda i Prištine.

"Sve i da ostavimo po strani što je dovođen u vezu sa napadom na policajca, dovoljno je samo imati u vidu da je reč o čoveku koji je osuđen zbog mržnje i posedovanja oružja, čoveku koji nikada nije revidirao svoje stavove kojima širi i potpaljuje diskriminaciju. Čoveku koji je podizao nacionalističke teretane", navodi LSV.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво