Odbori SNS-a prekidaju saradnju sa Pokretom socijalista na KiM

Opštinski odbori SNS-a sa Kosova i Metohije osuđuju dogovore dela poslanika Srpske liste iz redova Pokreta socijalista sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, koji su rezultirali smenom ministra Ljubomira Marića, člana i funkcionera SNS-a, i "instaliranjem kompromitovane, nekompetentne i Prištini lojalne osobe na tu funkciju".

SNS u saopštenju navodi da je Ljubomir Marić svoj posao obavljao časno, pošteno i u stalnoj konsultaciji sa svojom državom i narodom.

"Pokrajinski poslanici iz redova Pokreta socijalista su, radeći iza leđa Srpskoj naprednoj stranci, koja uživa ubedljivo najveću podršku naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, za šaku albanskog novca prodali interese srpskog naroda i naneli nesagledivu štetu državnim i nacionalnim interesima", navedeno je u saopštenju.

Navode da Srpska napredne stranka na KiM i njeni predstavnici unutar Srpske liste smatraju da je imenovanje nedolične osobe na mesto ministra za administraciju i lokalnu samoupravu, iza leđa legitimnim predstavnicima države Srbije i Srba na KiM, i u trenutku kada Srbi zbog pokušaja otimanja Trepče i blokade sporazuma o ZSO bojkotuju sednice i druge aktivnosti vlade u Prištini, akt prodaje državnih i nacionalnih interesa, koji daleko prevazilazi uobičajene stranačke razmirice i koji je uvreda za svakog pristojnog Srbina i Srpkinju.

"Upozoravamo javnost da dogovor Mustafe i poslanika iz redova Pokreta socijalista podrazumeva, osim smene srpskog i imenovanja Prištini lojalnog ministra, i otvorenu trgovinu podrškom ove grupe formiranju tzv. Vojske Kosova, koja bi bila suprotstavljena Srbiji, i demarkaciji tzv. nezavisne države Kosovo sa Crnom Gorom", piše u saopštenju.

Razume se, navodi SNS, ne priznajemo ništa što je proisteklo iz izdajničkog dogovora poslanika Pokreta socijalista i Ise Mustafe, pa ni novopostavljenu ministarku, koja se, kako kažu, prihvatajući funkciju uprkos direktnom pozivu ovlašćenih predstavnika države Srbije, pridružila bloku albanskih političkih partija.

"Opštinski odbori Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji prekidaju svaku saradnju sa Pokretom socijalista na KiM i preduzeće sve korake kako bi se neutralisala šteta koju ta minorna grupa političkih profitera nanosi snazi i jedinstvu srpskog naroda na Kosmetu", istaknuto je u saopštenju.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи