Skupština Srbije o amandmanima na nekoliko zakonskih predloga

Poslanici republičkog parlamenta razmatrali su amandmane na predloge zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o upravljanju aerodromima i o transportu opasne robe, kao i na izmene zakona o komunalnim delatnostima i o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama. Ministarka Zorana Mihajlović izjavila da je prihvaćeno 89 amandmana.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je od ukupno 913 amandmana podnetih na pet zakonskih predloga, prihvaćeno 89.

Ona je, međutim, dodala i da je opoziciona Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića podnela amandman na predlog Zakona o komunalnim delatnostima u kojem traži da se u tekst zakona uvede i Deda Mraz, kako bi mu se "obezbedio nesmetan prolaz kroz dimnjake 31. decembra”.

"To govori koliko je opozicija ovaj zakon, koji uvodi velike novine i otvara konkurenciju u oblast komunalnih delatnosti, shvatila ozbiljno", rekla je Mihajlovićeva, koja u parlamentu brani pet predloženih zakona.

Kako je navela, najviše amandmana podneto je na Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada, 460 amandmana, od kojih je njih čak 199 podnela Demokratska stranka, a kojima se traži “brisanje članova” zakona.

Na taj Predlog zakona prihvaćeno je 36 amandmana, od kojih su 29 podneli predstavnici opozicije.

"To dovoljno govori koliko nam je stalo da dobijemo kvalitetan zakon", kaže ministarka Mihajlovićeva.

Poslanici razmatraju amandmane na predloge zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o upravljanju aerodromima i o transportu opasne robe, kao i na izmene zakona o komunalnim delatnostima i o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama.

Na Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada podneto je najviše amandmana i to 462. 

Pre početka sednice poslanicima se obratio predsednik parlamenta Grčke Nikolaos Vucis.   

Poslanici su i ovog utorka na početku rada tražili obaveštenja od nadležnih, pa ih je tako interesovalo da li će biti olakšano plaćanje paušalnog poreza, te da li je za neke već počela izborna kampanja. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара