Đukić Dejanovićeva uverena u nastavak saradnje SPS-a i SNS-a

Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović uverena je da će se nastaviti saradnja te partije sa Srpskom naprednom strankom i kaže da je sinergija koju imaju dve stranke više nego potrebna daljoj stabilizaciji zemlje.

"Uverena sam da će na organima i SNS-a i SPS-a biti donete odluke i da će se naša saradnja nastaviti i ubuduće", rekla je Đukić Dejanović za Tanjug, povodom reakcija na intervju funkcionera SPS-a Branka Ružića.

Đukić Dejanovićeva nije želela da komentariše Ružićeve izjave, na koje je oštro reagovala članica Predsedništva SNS-a Marija Obradović, dodajući da je bolje orijentisati se na realne rezultate i realne izazove, koji, kaže, čekaju ovu vladu.

Dodala je da će biti prilike da u narednom periodu svaki pojedinac u organima svoje partije iznese stav i mišljenje, ali da je ona uverena da će se saradnja sa SNS-om nastaviti i dalje.

"Mislim da su rezultati dosadašnje saradnje SNS-a i SPS-a u vrlo delikatnim vremenima više nego opravdani. U krajnjem slučaju, građani nas tako ocenjuju, a političari su u obavezi da stav građana pretoče u realne sopstvene zadatke", naglasila je Đukić Dejanovićeva.

Zamenica predsednika SPS-a kaže da je za nju važnije to što je lider SPS-a nedavno komunicirao sa ministrima spoljnih poslova Kine i Rusije, te da bi ona više volela da se razgovara o tome šta to znači za Srbiju, za njen ekonomski razvoj, za bolji život građana...

Potpredsednica Glavnog odbora SNS-a Marija Obradović, rekla je da će najviši organi te stranke uskoro razgovarati o odnosu socijalista "prema SNS-u i državi Srbiji".

Obradovićeva je za potpredsednika SPS-a Branka Ružića, zbog intervjua Kuriru, rekla da je reč o "polupismenom secikesi, koji, na sreću svih građana Srbije, nikada neće uređivati srpsko društvo".

broj komentara 0 pošalji komentar