Đurić na Kosmetu uprkos zabrani, otvorena NIS-ova pumpa

U Kosovskoj Mitrovici je nakon 17 godina, uz prisustvo direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, puštena u rad benzinska pumpa NIS-a. Đurić je na Kosovo otišao uprkos zabrani. Izjavio je da ga raduje to što će i na Kosovu da se povećava promet, da se zaposli jedan broj Srba, i što to na neki način označava još jednu od lasta oživljavanja privrednog života.

Naftna industrija Srbije je obnovila rad svojih benzinskih pumpi na severu Kosova, a osim u Kosovskoj Mitrovici, pumpe će biti otvorene u Zvečanu i Zubinom Potoku.

Đurić je nakon otvaranja pumpe izjavio okupljenim novinarima da je poslovanje ovih pumpi, nasuprot onoga što prištinske institucije tvrde, legalno, s obzirom na to da se radi o, objasnio je, privrednim organizacijama koje su registrovane u oba sistema.

"Mene lično raduje to što će i ovde da se povećava promet, da se zaposli jedan broj naših ljudi koji će ovde raditi, na pumpama koje nisu radile 16, 17 godina i što ovo na neki način označava još jednu od lasta oživljavanja privrednog života, a posebno smo ponosni što brend NIS posle 17 godina možemo da vidimo praktično u punom sjaju ovde na KiM", rekao je on.

Đurić je rekao da je otvaranje te benzinske pumpe glavni razlog njegove posete severu Kosova, gde će, kako je rekao, biti otvorene još dve pumpe NIS-a.

Đurić je prokomentarisao navode nekih kosovskih zvaničnika koji su upozorili da sa radom tih pumpi na Kosovo dolazi i ruska nafta.

"Mislim da je besmisleno na bilo koji način obeležavati privredne subjekte. Sve što otvara nova radna mesta je dobro. I naša prvenstvena želja je da NIS kao prepoznatljiv nacionalni brend bude prisutan i ovde, da osvaja nova tržišta i, nevezano za ovo otvaranje, naša naftna kompanija prodaje i snabdeva gorivom ne samo svoje pumpe na KiM i širom Srbije nego i mnoge druge", rekao je Đurić.

Otvaranje pumpe NIS-a u Kosovskoj Mitrovici izazvalo je pažnju, pa se na ovom događaju okupilo oko 100 građana, a bili su prisutni i pojedini predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova.

Više vozila Kosovske policije je bilo parkirano u blizini pumpe za vreme ceremonije njenog otvaranja.

Vlasti u Prištini su, inače, suspendovale dvojicu policijskih zvaničnika zbog posete Đurića severu Kosova, piše dnevnik Koha ditore

Prvo gorivo sa pumpe NIS-a u Kosovskoj Mitrovici natočeno je u rezervoar sanitetskog vozila mitrovičke bolnice.

Đurić je novinarima u Kosovskoj Mitrovici rekao da će danas razgovarati sa ljudima iz "Telekoma Srbije" i obavestiti ih da je "Telekom Srbija" dobio punu licencu za poslovanje na Kosovu i Metohiji.

"Preneću ljudima da je 'Telekomu Srbije' danas uručena puna licenca za poslovanje na čitavoj teritoriji KiM i razgovaraćemo o budućim planovima za razvoj te kompanije, za koju očekujem da već za nekoliko meseci uzme značajan deo tržišta u južnoj srpskoj pokrajini", rekao je Đurić.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи