Đorđević: O donaciji migova tokom posete premijera Rusiji

Donacija šest lovačkih aviona Mig 29 biće predmet razgovora tokom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, koja je zakazana za 21. decembar, najavio je ministar odbrane Zoran Đorđević.

"Uslovi i dalja modernizacija i razvoj tih aviona kao i naše lovačke avijacije zavisiće od tih dogovora sa Ruskom Federacijom i toga što premijer Aleksandar Vučić bude dogovorio", kazao je Đorđević nakon potpisivanja Ugovora o donaciji Direktorata civilnog vazduhopolvstva za nabavku opreme za helikoptere.

Dodao je da se neće stati samo na razvoju lovačke avijacije, već će se raditi i na jačanju svih ostalih vojnih segmenata- pešadije, artiljerije i protivazduhoplovne odbrane.

"U zavisnosti od toga kako budu tekli planovi i dogovori, obaveštavaćemo javnost", rekao je Đorđević.

Naveo je i da je cilj da se namenska industrija i remontni zavodi osposobe ne samo za potrebe Vojske Srbije, već i za izvoz.

Ministar odbrane je dodao da su fabrike odbrambene industrije namirile obaveze prema državei a izvoz je dostigao 368 miliona dolara.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво