SRS traži Anketni odbor u vezi sa ubistvom Đinđića

Srpska radikalna stranka je u Skupštini predala zvanični zahtev za formiranje Anketnog odbora u vezi sa ubistvom i političkom pozadinom ubistva premijera Zorana Đinđića.

Zamenik predsednika SRS, poslanik Nemanja Šarović, rekao je da su radikali predložili da anketni odbor ima pet članova, da njegovog predsednika predloži najveća poslanička grupa iz opozicije, a zamenika predsednika najveća poslanička grupa u parlamentu.

Šarović dodaje da je predloženo da anketni odbor posao završi za 90 dana.

Zamenik lidera SRS-a je u parlamentu rekao da je "ova vlast, kao i sve prethodne, imala dovoljno vremena i sredstava" da istraži sve što je htela, ali da je nedostajalo političke volje.

"Ne možemo ponovo tim istim ljudima poveriti da to završe. Ovaj odbor ne bi se bavio ni politikom ni Vladom Zorana Đindića, već samo jednim pitanjem - pozadinom njegovog ubistva", naveo je Šarović.

Pitao je premijera Aleksandra Vučića da li će podržati tu inicijativu, koju je jutros po hitnom postupku parlamentu podneo SRS.

"Jasno je da postoji politička pozadina ubistva Đinđića. Do sada nije postojala politička volja da se ona istraži. Želimo da se konačno stavi tačka na ovu priču, bez obzira što o Đinđiću i njegovoj politici ne mislimo ništa dobro", kaže Šarović.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво