Ombudsman kritikuje premijera za raspirivanje mržnje

Zaštitnik građana Saša Janković kritikovao je premijera Aleksandra Vučića zbog izjave u javnom obraćanju, kojom je, kaže ombudsman, za njega i druge osobe rekao da su "apriori protiv države i svog naroda", i ocenio da to predstavlja znak totalitarnosti i raspirivanja mržnje.

Janković u otvorenom pismu Vučiću navodi da to nije prvi put da predsednik Vlade iznosi neistine u vezi s njegovim radom i da to nije problem samo za njega i osobe koje je premijer pomenuo, već "po demokratiju u Srbiji".

Ocene premijera su besmislene, navodi Janković u saopštenju i dodaje niko nema pravo da kaže tako nešto, a da je premijer poslednji koji ima to pravo.

"Sve i da sam ja ili neko drugi od navedenih u prošlosti menjao svoje stavove za 180 stepeni, prebrojavao građane po etničkoj osnovi u srazmeri 1 prema 100, dobijao stan od države dok je bombardovana, bio ministar informisanja dok su vlasnici novina ubijani ili da danas gazim i preuzimam nadležnosti svih državnih organa i institucija, kao što je to slučaj sa Vama, ne biste smeli da nam kažete da smo protivnici države i naroda", naveo je zaštitnik građana.

Napominje i da se premijeru obraća otvorenim pismom zato što on njegove službene dopise ne čita i na njih ne odgovara, niti ima vremena da se sa njim sastane.

"Srbija zaslužuje više i bolje od ovakvog načina vršenja vlasti, Srbija zaslužuje dostojanstvo i čestitost. Poslušajte me, makar mi i ne verovali", naveo je Janković u otvorenom pismu premijeru Vučiću.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара