Joksimović: Važno da zadržimo dinamiku otvaranja poglavlja

Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović izjavila je u Briselu da je za Srbiju važno da zadrži dinamiku pregovaračkog procesa, bez obzira što smo razočarani i nezadovoljni jer poglavlje 26 nije otvoreno, ali da Srbiju ništa neće zaustaviti na putu napretka.

"Mi hoćemo da se bavimo stvarima koje će unaprediti i naše društvo i regionalnu saradnju, ali regionalna saradnja zahteva da imate partnera u tom procesu. Nismo došli u Brisel da kukamo jer nije otvoreno poglavlje 26, već da demonstriramo našu odlučnost i zadovoljstvo onim što smo uradili za našu zemlju i što znamo da je dobro urađen posao", rekla je Joksimovićeva na konferenciji za novinare posle Međuvladine konferencije.

Prema njenim rečima, stvari se nekada ne odvijaju onako kako želite, ali Srbija je posvećena evrointegracijama najviše radi sebe i zauzela je "odlučan put i ispravan smer" .

"Dug je put pred nama, ali posvećenost i odlučnost da radimo za naše društvo i naš narod nikada neće biti dovedeno u pitanje", rekla je ministarka.

Joksimović je kazala da je dinamika pregovaračkog procesa bitna kako bi se društvo i država reformisali i kako bi građani osetili napredak u životu i radu.

"Mi integracije doživljavamo i vidimo kao najbolji mehanizam koji će nam pomoći da na brži način našu razvojnu agendu učinimo još bržom i efikasnijom. Zato nam je važno što smo otvorili šest poglavlja i jedno privremeno zatvorili", rekla je Joksimovićeva.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво