Lavrov: EU traži od Srbije da zatvori centar u Nišu

Ruski šef diplomatije Seregej Lavrov tvrdi da Evropska unija traži od Srbije da zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu ako želi da postane njena članica.

Brisel taj centar, kako kaže Sergej Lavrov, smatra špijunskim gnezdom i pretnjom po bezbednost.

"A to što je tokom njegovog postojanja očišćeno od mina više od četiri miliona kvadratnih metara i neutralisano oko 1.500 mina i ostalih eksplozivnih naprava, to što je taj centar pružao pomoć u gašenju požara na jugu Evrope, uključujući zemlje EU, o tome radije ćute", rekao je Lavrov za Sputnjik.

Šef ruske diplomatije, koji je u poseti Beogradu, tvrdi da Brisel traži od Srbije da zatvori taj centar ako hoće u EU.

"I uopšte traži od Srbije da se ponaša onako kako se ponaša rukovodilac Crne Gore koji je naprosto prekršio sve svoje obaveze, svoja obećanja, izdao Rusiju, iako mu Rusija nije učinila ništa loše", naglasio je Lavrov.

"Ako EU na taj način hoće da stiče prijatelje, onda se to zove udruživanjem protiv nekoga, iako smo mi oduvek smatrali da se treba udruživati sa nekim. Tako postupamo i sa našim balkanskim susedima", dodao je ruski ministar spoljnih poslova.

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić rekao je ranije danas da status Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu nije bila tema razgovora sa njegovom ruskim kolegom Sergejem Lavrovom i ocenio da su navodi da je to špijunski centar "gluposti".

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво