Lavrovu Orden srpske zastave prvog stepena

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu Orden srpske zastave prvog stepena. To je velika čast, kako za mene tako i za čitavo Ministarstvo inostranih poslova Rusije, poručio je Lavrov.

Posle razgovora s predsednikom Vlade Srbije, ruski šef diplomatije Sergej Lavrov stigao je na Andrićev venac, gde se sastao s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. 

Uz ocenu da je prijateljstvo dve zemlje iskreno, strateško i viševekovno, predsednik smatra da su međusobne posete korisne za obe države jer je, kako ističe, svet u previranju.

"Vi znate da Srbija ima mnogo prijatelja u svetu i da nikada svoje prijateljstvo nije dovodila u sumnju, čak i kad su nam se naši prijatelji među sobom svađali", rekao je Nikolić.

U politici je Rusija uvek bila veliki oslonac Srbiji i mi smo uvek imali više prostora za manevrisanje u politici kad smo znali da takvu politiku podržava Rusija, poručio je Nikolić.

"Nikada se nećemo pridružiti onima koji mrze Rusiju, niti bismo sa Rusijom mrzeli nekog drugog", rekao je Nikolić.

"Pre svega, želim da Vam prenesem najtoplije želje u ime predsednika Putina. Dobro se sećam družanje sa vama u martu. I ono što ste spomenuli, govoreći o dešavanjima u svetu, još jednom vas podsećam da se oslanjamo na večite vrednosti kao što su prijateljstvo i dobronamernost", poručio je Lavrov.

Prijateljstvo Srbije i Rusije je dobar zalog za dalji razvoj odnosa dve zemlje, istakao je Lavrov.

"Nadam se da će ova poseta pomoći još aktivnijim odnosima naše dve zemlje", rekao je šef ruske diplomatije.

Predsednik Nikolić odlikovao je ministra Lavrova Ordenom srpske zastave prvog stepena, za naročite zasluge u razvoju i učvršćivanju prijateljskih odnosa Srbije i Ruske Federacije.

Sergej Lavrov rekao je da mu je veliko zadovoljstvo da primim počasno odlikovanje predsednika Srbije.

"To je velika čast, kako za mene tako i za čitavo Ministarstvo inostranih poslova Rusije. To je potvrda da naši srpski prijatelji pridaju veliku važnju strateškom partnerstvu s Rusijom i da je interes Srbije i Rusije da zajednički nastupamo u međunarodnoj areni. Meni je posebno drago da dobijem ovu nagradu iz vaših ruku, jer mi vrlo dobro poznajemo vas, kao posebno dobrog prijatelja Ruske Federacije i cenimo vaš lični doprinos razvoju prijateljskih odnosa između naših zemalja", istakao je Lavrov.

Isto odlikovanje dodeljeno je pre nekoliko godina ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu i gubernatoru Sankt Peterburga Georgiju Poltavčenku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије