Stefanović: U borbi protiv korupcije nema zaštićenih

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS da hapšenje sudije u Zaječaru zbog zloupotrebe službenog položaja pokazuje da niko ne može biti aboliran ako vrši krivična dela. Napominje da je izmišljotina da je policija uhapsila Vuka Jeremića po njegovom povratku iz SAD-a.

Nebojša Stefanović je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je hapšenje predsednika Privrednog suda u Zaječaru Gorana Krstića dobar primer rada državnih organa i države koja se bori protiv korupcije.

"Uhapšeni se tereti da je iskoristio uticaj i da je posredovao i uticao na stečajnog upravnika I. S. da imovinu stečajnog dužnika proda neposrednom pogodobom, kako bi se na taj način eliminisali drugi zainteresovani kupci", kaže ministar.

Napominje da su time oštećeni građani.

"Kada imati preduzeće u stečaju, kada ne idete na aukciju nego na pogodbu, imate nameru da oštetite poverioce, državu", smatra Stefanović.

Dodaje da imamo situaciju da se to dešava i kod predstavnika sudske vlasti ali da je država pokazala da niko ne može biti aboliran.

"Imali smo hapšenje i predsednika Višeg suda u Šapcu, predsednika Osnovnog suda u Loznici, ovo je četvrti sudija koji je uhapšen. Ponosan sam što su akcije bile dobro organizovane i što su prikupljeni dokazi sa kojima možemo izaći na sud", napominje Stefanović.

Govoreći o saslušanju Vuka Jeremića u slučaju pogibije gardista, ministar Stefanović kaže da je izmišljotina da ga je po povratku iz SAD-a sačekala policija.

"Informacija da smo uhapsili Jeremića je izmišljena stvar. Ovde je po sredi istina koju traže porodice gardista. Oni traže da Jeremić kaže kako je prvi saznao za njihovu smrt. Apsolutno nema potrebe da ovo koristi za sticanje jeftinih političkih poena", ističe ministar.

Napominje da porodice gardista traže istinu i da žele da znaju šta im se dogodilo sa decom.

"Žao mi je što Jeremić ni pre 12 godina nije dao neku izjavu. Potpuno se spinuje i politički zloupotrebljva tragedija ovih ljudi. Nadam se da neće da se pozivaju na mrtvog Miodraga Rakića", kaže Stefanović.

Nada se, kaže, da će se svi odazvati na pozive da daju izjave i da se konačno sazna šta se desilo sa dvojicom momaka.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво