Takahara: Odlučna podrška evrointegracijama Srbije

Ambasada Japana u Beogradu priredila je prijem povodom 83. rođendana japanskog cara, a ambasador Đuići Takahara rekao je da je posle putovanja po Srbiji još odlučniji da učvrsti saradnju Japana i Srbije, kao i podršku evrointegracijama naše zemlje.

"Impresioniran sam gostoprimstvom i prirodnim lepotama Srbije tokom svojih putovanja u razne krajeve ove zemlje, od Preševa do Sente, od Dimitrovgrada do Šida, a sada sam još odlučniji da učvrstim našu saradnju, podršku ekonomskom i socijalnom razvoju, kao i evrointegracijama Srbije i da unapredim razmenu na mnogim poljima u cilju boljeg međusobnog razumevanja naša dva naroda", rekao je Takahara.

On je ocenio da je 2016. godina u Srbiji bila obeležena uspešnim sprovođenjem parlamentarnih izbora, poboljšanjem makroekonomskog upravljanja i daljim napretkom u pridruživanju EU.

"Sa svoje strane mi ćemo učiniti sve što možemo, a vas ćemo zamoliti za kontinuirano aktivno učešće u poboljšanju naših bilateralnih veza", rekao je Takahara i citirao Njegoša navodeći da se "bez muke pesma ne ispoja, bez muke sablja ne sakova".

Takahara je održao zdravicu za prijateljstvo dva naroda, a prijemu su prisustvovali ambasadori SAD, Delegacije EU u Srbiji, Hrvatske, Nemačke, Francuske, drugi predstavnici diplomatskog kora, kulturnog i javnog života Srbije.

Gradski ženski hor iz Požarevca izveo je na početku prijema u hotelu "Hajat" himne Srbije i Japana, a gosti su mogli da uživaju u japanskoj hrani i vinu od pirinča.

Car Akihito rođen je 23. decembra 1933. godine i ove godine će napuniti 83 godine.
Došao je na presto 1989. godine i 125. je car po redu prema tradicionalnom sistemu nasleđa.

Era vladavine cara Akihitoa nosi naziv "Heisei".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво