Bez rasprave o platama ombudsmana i poverenika na sednici odbora

Amandman poslanika SNS-a na predlog budžeta za 2017. kojim je predloženo smanjenje plata Zaštitniku građana i Povereniku za informacije od javnog značaja, nije večeras bio tema rasprave na sednici skupštinskog Odbora za finansije.

Na dnevnom redu bili su svi amandmani na predlog budžeta, a kako je Tanjugu rekla predsednica tog odbora Aleksandra Tomić, Vlada Srbije nije prihvatila taj amandman, jer su plate nezavisnih organa regulisane drugim zakonskim rešenjima.

Prema njenim rečima, poslanici koji su podneli amandman su hteli da skrenu pažnju da su plate Saše Jankovića i Rodoljuba Šabića u velikom disparitetu u odnosu na građane Srbije.

Na skupštinskom Odboru za finansije, poslanik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić istakao je da završnog računa budžeta nema od 2003. godine, a predsednica odbora odgovorila je da će poslanici dobiti taj izveštaj.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović je sednicu odbora ocenio kao demokratski iskorak u odnosu na sednicu Administrativnog odbora, kada, kako tvrdi, nije data reč opozicionim poslanicima.

Obradović je naveo da je predlogom budžeta za 2017. skupštinski budžet manji za 400 miliona dinara, a predsednica odbora je rekla da Obradović nije dobro informisan i da je skupštinski budžet ostao na nivou prošlogodišnjeg.

Na sednici odbora, ministar finansija je prihvatio amandman koji se odnosi na rodno budžetiranje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи