LDP: Višak frustriranosti Vučićem, a manjak ideja ne pomaže

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da ta stranka nastavlja razgovore sa proevropskim strankama o jakoj evropskoj platformi za predsedničke i parlamentarne izbore, i poručuje da ostaju opozicija premijeru i lideru SNS-a Aleksandru Vučiću, ali i delu opozicije koja je vođena idejom – što gore, to bolje.

"LDP ima svoj program, zato ne pristajemo na strančarenje i politikanstvo. Taj program zastupamo u parlamentu, i ne fascinira nas potreba dela opozicije da pravljenjem cirkusa od skupštine sakrije nedostatak ideja", izjavio je Jovanović za Tanjug.

On dodaje da je stranka koju vodi opozicija SNS-u, a ne građanima, zbog kojih je pisan budžet i zbog čijih interesa moraju pokazati krajnju ozbiljnost.

Jovanović, izložen napadima dela opozicije zbog ocene da je predlog budžeta za 2017. dobar, ističe: "Nismo mogli da prećutimo dobre strane budžeta, koje su rezultat žrtve miliona ljudi koji su u vreme krize stegli kaiš. Nas njihova žrtva obavezuje".

"Kao što Đoković Mareju posle poraza pruži ruku i kaže: 'Svaka čast', tako ni mi nemamo problem da kažemo da je budžet iskorak i problem manje za društvo, koje se davi u moru drugih problema", navodi Jovanović.

"Zato smo mi opozicija Vučiću, ali i delu opozicije koja je vođena sebičnom logikom – što gore, to bolje", naveo je lider LDP-a.

Prema njegovim rečima, LDP je u raspravi bio zainteresovan za politiku i probleme koji u Srbiji ostaju nerešeni i pored dobrog budžeta.

"Ko će u narednoj godini sprovoditi taj budžet i šta je politička platforma Vlade? Da li će Srbija biti novi kandidat za ruski gulag, ili je Evropa cilj ka kome se ide brže nego dosad?", navodi Jovanović pitanja koja su, ističe, ostala nerešena.

Dodao je da su primetili da su i kolege iz opozicije, DS, SDS i LSV imali slične nastupe, i ukazao na to da ozbiljna debata koja je vođena u skupštini ne treba sad da bude zamenjena spletkarenjem i željom pojedinaca da unese razdor u opoziciju.

"Nastavljamo razgovore sa proevropskim strankama oko jake evropske platforme za predsedničke i parlamentarne izbore", ističe.

"Srbiji je potrebna ozbiljna skupština, a ne cirkus, jer se dosad u skupštini uglavnom pokazivao višak frustriranosti Vučićem, a manjak političkih ideja", zaključio je Jovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво