SNS: Merkel pohvalila rad vlade i premijera Vučića

Nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je ponovo izabrana za predsednicu Hrišćansko-demokratske unije Nemačke, pohvalila je rad Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića, saopšteno je iz SNS-a.

Delegaciju Srpske napredne stranke na 29. kongresu CDU, koji je održan juče u Esenu, predvodila je internacionalna sekretarka te stranke Jadranka Joksimović.

Nakon, kako se navodi, izvanrednog prijema naše delegacije i posebnog pozdrava na radnom delu kongresa, od domaćina, internacionalna sekretarka SNS-a Jadranka Joksimović susrela se sa predsednicom CDU i kancelarkom SR Nemačke Angelom Merkel.

Joksimović je tom prilikom nemačku kancelarku kratko informisala o trenutnom stanju u procesu evropskih integracija Srbije i naporima koje Vlada Srbije, predvođena SNS-om, ulaže u sprovođenju reformi, pre svega u oblasti ekonomije.

Merkelova je, kako se navodi u saopštenju, i sama izrazila zadovoljstvo zbog prisustva delegacije SNS-a na kongresu CDU, pohvalivši pritom napredak i vidljive rezultate Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića.

Takođe, Joksimović je razgovarala i sa predsednikom Evropske narodne partije Džozefom Dolom, izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, članom predsedništva CDU i potpredsednikom EPP, Dejvidom Mekalisterom, predsednikom Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu, Ginterom Krihbaumom, kao i sa poslanicima Evropskog parlamenta. Razgovaralo se o unapređenju saradnje između SNS-a, CDU i ostalih stranaka iz grupacije EPP, ali i o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji.

Član Predsedništva CDU i izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister takođe je izrazio posebno zadovoljstvo prisustvom naše delegacije, predstavivši je na radnom delu kongresa svim delegatima.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво