Tomić: Očekujemo konstruktivnu raspravu o budžetu

Rok da se do 15. decembra usvoji plan državne kase biće poštovan, kaže za RTS predsednica skupštinskog Odbora za finansije Aleksandra Tomić. Smatra da ima dovoljno vremena za raspravu za koju očekuje da će biti konstruktivna.

Rasprava o planu finansiranja državne kase počela je juče, a sam budžet poslanicima će tokom popodneva predstaviti premijer Aleksandar Vučić.

Ministar finansija Dušan Vujović je tokom jučerašnjeg sastanka Odbora za finansije izjavio da će najvažniji zakon u državi izvesti Srbiju na put održivog nivoa javnog duga, sa deficitom od 0,6 odsto, privrednim rastom od tri odsto, inflacijom od 2,4 procenta. 

Predsednica skupštinskog Odbora za finansije Aleksandra Tomić očekuje konstruktivnu raspravu, poput one na sednici Odbora.

"Očekujem nastavak takve rasprave i da će snaga argumenata pobediti jer je to u interesu svih građana", rekla je Tomićeva gostujući u Dnevniku RTS-a.

Tomićeva kaže da se budžetom rešavaju pitanja dugova iz prošlosti, da se bavi restrukturiranjem javnih preduzeća i postizanjem efikasnije uprave.

"Potrebna je podrška svih relevantnih subjekata u društvu da bi se te reforme sprovele. To kaže i Fiskalni savet, a čak je pohvalio što su prvi put sastavni deo budžeta svi infrastrukturni projekti", rekla je Tomićeva.

Do sada je, kaže, pristiglo oko 300 amandmana. "Službe još rade na definisanju amandmana. Imamo i neke tehničke predloge za ukidanje samih odluka", ističe predsednica Odbora.

Smatra da ima dovoljno vremena za razmatranje budžeta za 2017. godinu. "Imamo raspravu u načelu, pa 24 sata pauzu za amandmane kada ih Vlada razmatra, sednicu odbora. Razmatraćemo ih i kroz raspravu o pojedinostima koja se očekuje za četvrtak i petak", rekla je Tomićeva.

Rok da se do 15. decembra usvoji plan državne kase biće, ističe Tomićeva, poštovan. "Ministar finansija 12. decembra treba da se sastane sa MMF-om i potvrdi šesti aranžman. Na sastanak on odlazi sa usvojenim budžetom za 2017. godinu", zaključila je Tomićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара