Kozarev: Tahirijeva istrajava u laži

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev rekao je da glavni pregovarač Prištine Edita Tahiri ponovo obmanjuje javnost iznošenjem neistina o detaljima dogovora o telekomunikacijama, "izmišljajući da će samoproglašeno Kosovo dobiti međunarodni pozivni broj".

Dušan Kozarev je u izjavi za Tanjug rekao da verujući da hiljadu puta izgovorena laž postaje istina "Tahirijeva istrajava u laži, iako više niko u albanskoj političkoj javnosti na Kosovu i Metohiji ne veruje u njene izmišljotine".

"Čak i albanske opozicione stranke, koje nedeljama jadikuju zbog povratka Srbije u telekomunikacioni sistem na Kosovu i Metohiji i činjenice da će Prištini biti ustupljen samo kod za geografsku oblast, odnosno autonomnu pokrajinu Srbije, shvataju bolje od Edite Tahiri suštinu dogovorenog", rekao je Kozarev.

Ističe da je "jasno da su u strahu velike oči i da gospođa Tahiri zato čini poslednje očajničke pokušaje da spasi svoju političku karijeru, ali istine radi i zbog spokojstva Srba na Kosovu i Metohiji moramo da povodom najnovije u seriji njenih izmišljotina još jednom poručimo da će istina biti lako proverljiva nakon 15. decembra".

Dodaje da će "gospođu Tahiri još jednom demantovati stvarnost, i ona bi trebalo da počne da smišlja valjano objašnjenje za trenutak kada će je njeni sunarodnici upitati: Edita, zašto si nas lagala".

Edita Tahiri, koja je predvodila kosovsku delegaciju, rekla je ranije danas da će "po prvi put u istoriji Kosovo imati svoj nacionalni pozivni broj". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи