Nikolić za RTS: Ostavili smo po strani svoje najveće bogatstvo

Potrebno je intenzivirati već dobru saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, poručuje predsednik Nikolić iz Abu Dabija. Kaže da se ne bavi predsedničkim izborima, jer je pred njim još pet meseci mandata.

U prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abu Dabiju, završena je svečanost povodom obeležavanja 45 godina od ujedinjenja sedam arapskih emirata. Proslavi je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji se danas sastao i sa šeikom Muhamedom bin Zajedom.

"Ceremonija je prikaz kako se iz peska, ni iz čega, stiže do svega što vidimo večeras oko sebe – u velikoj meri zahvaljujući nafti, koja je jedno vreme bila glavni proizvod. Danas Abu Dabi, ali i drugi emirati, samo 35 do 38 odsto budžeta pune prihodima od nafte. Shvatili su da se ne živi za danas nego za budućnost", rekao je Nikolić u intervjuu za RTS.

Ističe da Srbija treba da obrađuje svoju zemlju. "Ja više od mnogih obilazim Srbiju i živim u kraju koji je gotovo opusteo, vidim da smo ostavili po strani svoje najveće bogatstvo", rekao je Nikolić.

Govoreći o sastanku sa šeikom Muhamedom bin Zajedom, predsednik Srbije je rekao da su govorili o staroj i dobroj saradnji i o tome kako ubrzati saradnju u vojnoj industriji. Bilo je reči i o potencijalnim investicijama iz Emirata.

"Razgovarali smo o tome kakve investicije možemo da očekujemo, uz moju zahvalnost za sve što su do sada učinili, o podršci budžetu po neverovatno dobrim uslovima. Čućemo se sledeće nedelje", istakao je Nikolić istakavši da treba intenzivirati saradnju.

Komentarišući navode beogradskih medija o održavanju izbora u prvoj nedelji aprila, Nikolić je rekao da o predsedničkim izborima nema spekulacija.

"Izbori po zakonu treba do kraja aprila da se završe, znači da se raspišu krajem februara ili početkom marta", rekao je Nikolić.

Navodi da predsednika ne treba pitati da li će se kandidovati.

"Preda mnom je još pet meseci mandata, ako bih počeo da radim ono što rade oni koji nemaju šta da rade, posvetio bih svu pažnju i energiju kandidaturi i kampanji, a to nije fer prema biračima i predsedničkoj funkciji i mislim da bih je zapostavio. Radiću kao predsednik Republike do poslednjeg dana, a onda će izbori odlučiti", zaključio je Nikolić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво