Dačić: Zauzeo sam se za vraćanje dece Slavici Burmazović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je od vlasti Turske zatraženo preduzimanje konkretnih koraka i da očekuje da će te vlasti poštovati presudu sopstvenog suda o vraćanju dece Slavici Burmazović.

Ivica Dačić je na konferenciji za medije rekao da je lično preduzeo sve da bi Turska ispoštovala odluke suda.

"Mi treba da preduzemo ono što može država Srbija da uradi. To je eventualno da se podignu te poternice, ali to nije u našoj nadležnosti", rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

Kako kaže, nema sumnje da će tu biti još problema, ali se, dodao je, nadamo da će državni organi Turske sprovesti odluku koju je njihov sud doneo, a kojom je naložio da deca budu vraćena majci.

"Ne možemo sada da pošaljemo komandose odavde da nekoga dovedu, ali je u svakom slučaju taj problem istaknut na najvišem mogućem nivou u Turskoj", rekao je Dačić.

Navodeći da je u čestom kontaktu sa Slavicom Burmazović, Dačić kaže da je lično preduzeo sve što je mogao, da se obratio premijeru Turske i turskom ministru spoljnih poslova.

"Pošto me Slavica pozvala i juče mi rekla da je njen bivši suprug razgovarao preko Fejsbuka sa novinarom Informera i da je on rekao šta je rekao, ponovo smo pozvali Tursku i turskog ambasadora u Srbiji i našeg ambasadora u Turskoj i tražili da se sada preduzmu konkretne mere", kaže Dačić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво