Jovanov: Šutanovac blati državu i njene institucije

Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Milenko Jovanov je rekao da lider DS-a Dragan Šutanovac, u pismu evropskim zvaničnima blati i tužaka sopstvenu državu i njene institucije, ali ne pominje predstavnike opozicije koji svojim ponašanjem urušavaju srpski parlamentarizam.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Milenko Jovanov navodi da je Šutanovac tukao građane na Đeram pijaci, zato što ga ne podržavaju i ne misle kao on.

Danas je Šutanovac uputio pismo strancima u kome, kako navodi, lažnim optužbama blati i tužaka sopstvenu državu i njene institucije.

"Izgleda da Šutanovac traži podršku od stranaca da, iako nije poslanik, lično ode u parlament, pridruži se hordi pljuvača i psovača iz DS-a, Dosta je bilo, Čankove stranke, radikala i ostalih, kako bi i lično nekoga opsovao, uvredio, pljunuo ili, po svom običaju, udario", naveo je Jovanov.

Šutanovac, ukazuje, nije napisao da su upravo opozicioni poslanici psovali majku i mrtvog oca poslanicima SNS-a, da su pljuvali poslanike vladajuće koalicije, da su, pored svakodnevnih pretnji koje upućuju poslanicima, počeli i da upadaju u poslaničke klupe poslanika SNS-a

"On prećutkuje da je Goran Ješić psovao majku predsednici Maji Gojković i da su njegovi, zajedno sa drugim opozicionim poslanicima, predsednicu Narodne skupštine nazivali svinjom iz brloga. Umesto ovoga, iznosi gomilu laži, jer bi se u suprotnom videla istina - da upravo najnovija opoziciona koalicija, sklepana od svega i svačega, urušava srpski parlamentarizam", naveo je Jovanov.

Najzad, poručuje Jovanov, neka Šutanovac kaže da li je uz pismo, u kojem iznosi laži i tužaka Srbiju strancima, poslao i snimak sa Đeram pijace.

Podseća da se na tom video-snimku vidi kako Šutanovac fizički napada prolaznika samo zato što javno kaže da ga ne podržava, kako bi i onima kojima je pisao dočarao o kakvom se poštovaocu demokratije i slobodnog mišljena radi.

"Građanima Srbije je to odavno jasno", zaključio je Jovanov.

Šutanovac je ranije danas saopštio da je uputio pismo Evropskom parlamentu, Savetu Evrope i Partiji evropskih socijalista u kojem navodi da je u Srbiji u toku kriza parlamentarizma i da SNS u skupštini sprovodi nasilje i uskraćuje osnovna politička prava i slobode.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се