"Ukoliko ulazi u kampanju, neprimereno da Janković obavlja funkciju ombudsmana"

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović ocenila je da nije primereno da Saša Janković obavlja funkciju zaštitnika građana ako ulazi u kampanju za predsedničke izbore.

"Kada slušam Jankovića, čini mi se da opozicija ima najmanje deset zajedničkih kandidata za predsedničke izbore. Mislim da je prerano pričati o tim izborima koji su naredne godine. Sa druge strane, ne mogu da ne kažem, jer bih to rekla da bilo ko ulazi u proces kandidature, da se nalazi čak i u samoj Vladi, da funkcija koju obavlja Janković mora biti nezavisna", rekla je Mihajlovićeva novinarima nakon predstavljanja Bele knjige stranih investitora.

Na pitanje novinara da prokomentariše apel poznatih ličnosti Jankoviću da bude zajednički kandidat opozicije na predsedničkim izborima, ona je rekla da je uloga zaštitnika građana vrlo važna i odgovorna i da traži celog čoveka.

"Onda morate biti okrenuti samo toj funkciji. Ako ulazite u političku kampanju, a evo predsedničkih izbora, mislim da nije primreno da obavljate i funkciju zaštitnika građana", smatra potpredsednica vlade.

Mihajlovićeva je istakla da je to njen stav bez obzira da li je reč o Jankoviću, ili nekom članu Vlade.

"Zakon 'nema ime' i mora da se poštuje"

Mihajlovićeva je napomenula da zakon koji reguliše pitanja nelegalne gradnje "nema ime" i mora da se poštuje.

"U Novom Pazaru, čiji je veliki deo pod zaštitom Republičke direkcije za zaštitu spomenika, naš interes je da zaštitimo sve što je važno - od džamije do Petrove crkve, ali isto tako da imamo plansku dokumentaciju za izgradnju", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanje novinara o nelegalnoj gradnji objekata u okviru Fakulteta za islamske studije u tom gradu.

Prema njenim rečima, lokalna vlast je dužna da se bavi pitanjem nelegalne gradnje na svojoj teritoriji.

"Da bude jasno i Ustavom i zakonom jasno je određeno da je loklana samouprava, dakle opština i grad, određena da se bavi upravo rešavanjem pitanje nelegalne gradnje", navela je Mihajlovićeva, poručjući da "zakon nema ime ni Nikolić, Zurkolić, Mihajlović, Ljajić ili bilo koje drugo".

Ministarstvo građevinarstva je, istakla je, zainteresovano da reši svaki problem i već je tražilo podatke o nelegalnoj gradnji u Novom Pazaru i to, kako je rekla, od svih aktera.

"Da li u Novom Pazaru uopšte postoji planska dokumentacija i da li je opština napravila plansku dokumentaciju da može da se obavlja legalna gradnja. Da li je ta imovina pod sporom ili nije, ima puno infomacija koje se pojavljuju u javnosti a koje mi u ministarstvu hoćemo da proverimo iako to ne predstavlja deo našeg posla", rekla Mihajlovićeva.

Ministarstvo, objasnila je, hoće da vidi šta se sve tu dešava i da damo pravu informaciju javnosti, ali i informaciju o načinu kako će se to rešiti.

"Mislim da nema problema koji ne može da se reši", naglasila je Mihajlovićeva i izrazila spremnost tog resora da pomogne u rešavanju te situacije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво