Tadić: Opozicija treba da ima jednog zajedničkog kandidata

Sve stranke proevropske, demokratske opozicije trebalo da se ujedine oko zajedničkog kandidata za predsedničke izbore, rekao je predsednik SDS-a Boris Tadić. Nije hteo da govori o imenima potencijalnih kandidata, pa ni o sebi.

To je, rekao je Tadić novinarima pred sednicu glavnog odbora stranke, jedini način da se pobedi kandidat vladajuće stranke.

"Nije lako da dobijemo zajedničkog predsedničkog kandidata, nije lako zato što stanje političke svesti nažalost nije mnogo uznapredovala i nakon svih teških iskustava. Nije lako i zbog toga što postoje partikularni partijski interesi koji nadjačavaju opšte interese. Potrebno je da politički lideri ugrade i svoje lične napore i napore svojih stranaka u opšti interes, a ne da uvek razmišljaju o posebnom interesu ili pozicioniranju sebe kao političkog lidera", navodi predsednik Socijaldemokratske stranke.

Prema njegovim rečima, lideru SNS-a i premijeru Aleksandru Vučiću najviše odgovara da kandidat bude aktuelni predsednik Tomislav Nikolić, a da sa druge strane bude tri, četiri ili pet kandidata iz opozicije

"Ko to ne razume radi za Vučića", rekao je Tadić.

Predsednik SDS-a je rekao da će na sledeću sednicu opozicionih stranaka na kojoj će se razgovarati o zajedničkom kandidatu, zakazati tek kada bude bio siguran da će ona doneti neke rezultate.

Sigurno ne računa na DSS, Dveri i Srpsku radikalnu stranku, a rezervisan je i prema LDP-u, jer je ta stranka, kaže, "očigledno pokušavala da uđe u vladu i da stoga uvek postoji mogućnost da u nekom momentu u toku kampanje nešto slično učini i diskredituje sve što je do tada urađeno".

Na pitanje da li očekuje da će se premijer Vučić kandidovati i da li bi kandidat opozicije mogao da ga pobedi, Tadić je odgovorio da može.

Došlo bi, kaže, do polarizacije u zemlji kao pred izbore 2000. godine, proevropska, demokratska opozicija bi se ujedinila, a i oni koji sada o izlasku ne razmišljaju to bi učinili i Vučić je toga svestan, rekao jepredsednik SDS-a.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво