"Ako se ponovo kandidujem, bilo bi prirodno kao kandidat SNS-a"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da još nije odlučio da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima i dodao da bi, ukoliko to učini, bilo prirodno da bude kandidat Srpske napredne stranke. Nikolić kaže da je predlog dela opozicije u Kniću da počasni građanin bude Aleksandar Vučić, bio samo pokušaj da naprave "neko malo zlo u opštini".

"Kad dođe vreme za kampanju, onda ćete znati i da li se kandidujem i čiji sam kandidat. Naravno da bi prirodno bilo da, ako se kandidujem, budem kandidat SNS", rekao je Tomislav Nikolić novinarima u Kniću.

Navodeći da mu je premijer Aleksandar Vučić dao podršku zbog toga kako obavlja funkciju predsednika Republike, Nikolić je istakao da će javnost, kad dođe vreme za raspisivanje izbora, videti ko će imati čiju podršku i ko će biti čiji kandidat.

Nikolić je naveo i da je ponosan na ono što je uradio obavljajući funkciju predsednika, te da zna da će nekakve zamerke naći samo oni koji su u opoziciji, a ne oni koji misle da nije nešto dobro uradio.

Dodao je i da u opoziciji primećuje jasnu podelu na "istok i zapad", a da je on čovek koji je sastavio istočnu i zapadnu politiku, stvorio samo prijateljstva za Srbiju i otvorio mnoga vrata i za srpsku privredu.

"Kad dođe vreme za kampanju, onda ću malo da prestanem da se bavim poslom predsednika, ukoliko se kandidujem, a za sada to još nisam odlučio. Imam još dosta predsedničkog posla", naveo je Nikolić.

Predsednik Nikolić, od danas i počasni građanin Knića, izjavio je da je predlog dela opozicije u toj opštini, predvođene LDP-om, da počasni građanin bude Aleksandar Vučić, bio samo pokušaj da naprave "neko malo zlo u opštini" i da posvađaju i razdvoje njega i Vučića.

"Ništa ne može da politički razdvoji mene i Vučića, pa ni takve sitne smicalice", rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao da opozicija uvek treba da se buni, jer je to azbuka politike, ali da je pitanje, mada bi bilo nepristojno da ga postavi, zašto su te političke stranke u opoziciji ako misle da Vučić negde treba da bude zaslužni građanin.

"Nisam bio njihov kandidat i nije mi mnogo žao", rekao je Nikolić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво