Tahiri: Prekidanje dijaloga znači kraj evropskog puta Srbije

Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri je, komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će Srbija prekinuti dijalog sa Prištinom ukoliko Kosovo bude primljeno u Unesko, rekla da beogradski zvaničnici treba da gledaju sa rezervom na izjave Nikolića.

"Ako Srbija misli da prekine razgovore u Briselu posle učlanjenja Kosova u Unesko, onda će zaustaviti sebi put ka EU. To za Nikolića nije problem jer sve što vidi je Rusija, jer ima naopak pogled na spoljnu politiku", rekla je Tahiri za portal Indeksonlajn.

Prema njenim rečima, zvaničnici Srbije bi trebalo sa rezervom da gledaju na stavove predsednika Srbije.

"Oni to treba da gledaju sa rezervom i da pojasne da li stvarno žele evropsku integraciju za koju je osnovni uslov dijalog iz Brisela o dobrosusedskim odnosima", rekla je Tahiri.

Nikolić je za današnje izdanje lista Politika rekao da će, u slučaju da Kosovo na Generalnoj skupštini Uneska postane članica te agencije UN, predložiti da Srbija prekine razgovore s Prištinom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи