Deo opozicije podržao inicijativu za bojkot Rističevića

Pojedine stranke opozicije u Skupštini Srbije podržale su inicijativu DS-a da poslanici napuste salu svaki put kada bude govorio poslanik vladajuće koalicije Marijan Ristićević u znak protesta zbog njegove "brutalne spremnosti da napada ne samo političke protivnike već i decu koja se bore za život".

Poslanik Marjan Rističević je pre dva dana na svom Tviter profilu optužio DS da koristi bolest jednogodišnjeg deteta za političku kampanju.

"DS je čudo. Ćerki jednog od njih je 2015. RFZO je platio 460.000 evra operaciju u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi pravili kampanju", napisao je Rističević.

Inicijativu su podržali poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine, Dveri, Pokreta "Dosta je bilo", Liberalno-demokratske partije i Nove stranke.

Poslanici Srpske radikalne stranke su rekli da "ne žele da ulaze u međustranačke sukobe".

Poslanik SRS-a Milan Damnjanović naveo je da je reč o ličnom sukobu i da poslanici radikala u to ne žele da se mešaju, kao i da "svako ima pravo na svoj stav". 

Poslanik Nove stranke Zoran Živković je rekao da je spreman da učestvuje u svakoj akciji koja treba da pokaže "prezir i gnušanje" prema ponašanju Ristićevića i dodao da će izaći iz sale svaki put kada bude govorio Ristićević.

Poslanica LSV-a Marinika Tepić rekla je da je to jedini način da se "čulno ne saučestvuje" u nečemu što je nedopustivo.

Šef poslaničke grupe pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović ocenio je da svaki put kada Ristićević govori vređa nekoga, da je njegovo tvitovanje "eskalacija".

Dodao je da su za to krivi predsedavajući parlamenta Maja Gojković i Veroljub Arsić, kojim su, kako je naveo, poslanici pokreta ranije aplauzima pokušali da ukažu da je takav način obraćanja nedopustiv.

"Pozdravljam odluku ostalih opozicionih grupa da napuste salu kada Marijan Rističević govori. To nije poruka Rističeviću. To je poruka Maji Gojković", naveo je Radulović.

Poslanik LDP-a Čedomir Jovanović kazao je da je ta stanka podržala inicijativu DS-a i da od poslaničke grupe kojoj pripada Rističević očekuje da osude postupak i da kazne to što je uradio.

"Tražio sam od (šefa poslaničke grupe DS Gorana) Ćirića da se obrati predsednici parlamenta Maji Gojković da zatraži održavanje sednice kolegijuma skupštine", naveo je Jovanović.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević ukazao je da je najvažnije da dete bude dobro i da je potrebno da se političke trzavice ostave sa strane.

Poslanik DS-a Goran Ćirić najavio je ranije danas da će poslanici te stranke napustiti salu svaki put kada bude govorio poslanik sa liste SNS-a Marijan Ristićević, kako bi izrazili protest zbog Rističevićevih tvitova o teško bolesnoj jednogodišnjoj ćerki poslanika DS-a Dejana Nikolića.

"Pozvali smo juče nosioca liste SNS Aleksandra Vučića da se izjasni o ovoj temi. Nismo dobili osudu ovakvog ponašanja. Poslanički klub DS neće odgovarati nasiljem na nasilje. Odgovoriće tako što će izaći iz skupštinske sale svaki put kada Ristićević bude govorio o bilo kojoj temi", kazao je Ćirić i pozvao poslanike da "civilizuju" svoj pristup i govor u Skupštini.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара