Stefanović o saopštenju DSS-a: Čist fašizam

Funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović oštro je odgovorio Demokratskoj stranci Srbije na pitanje po kom osnovu i o čijem trošku je Andrej Vučić proteklog vikenda posetio odbore SNS u Prijepolju, Priboju i Sjenici, ocenivši da je reč o "čistom fašizmu".

DSS je u saopštenju za javnost pitao ko je finansirao posetu brata premijera Aleksandra Vučića pomenutim opštinama, a o kojoj govori kao o "komesarskom postrojavanju", "inspekciji" lokalnih odbora SNS i članova stranke.

Nebojša Stefanović najpre ističe da kada neka stranka ili političar, "u nedostatku argumenata, počnu da vrše progon članova porodica političkih neistomišljenika, onda je to siguran znak da tu nema govora o politici, niti o opštem dobru, već da se samo radi o pokušaju da bacite ljagu na nekoga", što, primećuje Stefanović, dovoljno govori o onome ko se time bavi.

Važno je, međutim, sagledati i vremenski okvir kada se to dešava, navodi član Predsedništva Srpske napredne stranke, i ukazuje da napadi na Andreja Vučića, bez obzira koliko bili besmisleni, dolaze zato što je brat Aleksandra Vučića, ali dolaze i u trenutku kada traju pokušaji da se Srbija učini manje stabilnom.

"Da li je Andrej Vučić prekršio neki zakon? Jasno da nije. Da li je oteo nekome neki novac ili naneo štetu? Jasno da nije. Šta je onda greh Andreja Vučića? To što je u svom slobodnom vremenu obišao nekoliko stranačkih odbora da im pomogne u organizaciji, i to što mu je stalo da naša SNS bude snažnija i bolja", ističe Stefanović.

On je podsetio DSS da je petak, kada je Andrej Vučić obilazio odbore stranke u Prijepolju, Priboju i Sjenici, bio državni praznik, i dodao da je sramno stavljati mu na teret što svoje vreme koristi onako kako želi.

Osim, ukazuje Stefanović, ako grupe zaklonjene iza saopštenja DSS, ne žele da Andreju Vučiću ograniče slobodu kretanja i, još važnije, slobodu mišljenja.

"Da li je možda razlog to što Andrej Vučić, za razliku od pojedinih lokalnih moćnika iz tog kraja Srbije, nema problem sa krivičnim prijavama vezanim za nezakonitu gradnju, proneveru državne imovine i otimanje novca građanima, ili je možda problem što je neselektivna borba protiv korupcije došla i do pojedinih ljudi iz DSS-a i čini ih nervoznim zato što će se saznati istina o tome šta su činili obavljajući svoje funkcije?", pita Stefanović.

Potpuno je jasno da kada nekome pokušavate da ograničite slobodu kretanja i razmišljanja, onda se tu radi o čistom fašizmu, zaključio je Nebojša Stefanović.

Pokret socijalista ocenio je da iza svake reči koju je DS S uputio u svom saopštenju izbija patološka mržnja prema porodici Vučić, uz konstataciju da je namera da se zabrani Andreju Vučiću da bude član stranke, da ima svoj stav i svoja uverenja. 

broj komentara 44 pošalji komentar
(sreda, 16. nov 2016, 09:09)
anonymous [neregistrovani]

Nikola

Ovo što su oni zjavili nema veze sa vezom, neka se oni bave svojom strankom a ne SNS-om. Zar žele da zabrane Andreju da obilazi opštinekse odbore svoje stranke.

(sreda, 16. nov 2016, 08:30)
Alek [neregistrovani]

pssst

Degutanto je uopste komentarisati ove neosnovane napade. Coveka se ne eksponira i vredno radi, a pojedinci pokusavaju da od njega naprave kriminalca. Posto premijera ne smeju direktno da napadnu, Andrej im je pogodan za napad.

(sreda, 16. nov 2016, 07:52)
Palilula [neregistrovani]

DSS

Ma koga više interesuju saopštenja DSS.

(sreda, 16. nov 2016, 07:30)
sladjana u [neregistrovani]

SNS

Od DSS me nista ne moze iznenaditi,kad nemaju pametnija posla oni se bave bacanjem ljage na one koji rade.

(sreda, 16. nov 2016, 07:22)
darko [neregistrovani]

kom

Moze da covek ide gde hoce i u pravu je ministar Stefanovic.

(sreda, 16. nov 2016, 07:06)
Stef [neregistrovani]

Govor

Ovo je tacno to i nista drugo,svakodnevno se diskredituju sve vise.

(sreda, 16. nov 2016, 06:52)
anonymous [neregistrovani]

Sramno

Прогањање најближих чланова породице политичких неистомишљеника је у најмању руку некоректно и показатељ политичке немоћи

(sreda, 16. nov 2016, 01:31)
anonymous [neregistrovani]

Strašno

DSS samo pokušava da prikupi malo medijske pažnje.

(utorak, 15. nov 2016, 22:51)
anonymous [neregistrovani]

...

Slazem se sa ministrom Stefanovicem.

(utorak, 15. nov 2016, 21:25)
Tea [neregistrovani]

t

DSS-u je bas dosadno, nemaju pametnija posla.