SNS: Kritika racionalizacije javne uprave licemerje DS-a

Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad saopštio je da saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke u kome ta stranka kritikuje racionalizaciju javne uprave, predstavlja još jedan primer "licemerja stranke" kojoj su, po oceni SNS-a, "odbrojani dani" na političkoj sceni Srbije.

U saopštenju novosadske SNS navodi se da stranka i ovog puta pita demokrate zašto način racionalizacije koji sada predlažu nisu sproveli tokom tri mandata svoje vladavine u Novom Sadu.

"Zar im nisu bili dovoljni periodi od 1996. do 2004. i od 2008. do 2012. godine, a to je čitavih 12 godina, da spajanjem smanje broj gradskih preduzeća i da, kako sada predlažu, broj gradskih uprava smanje za trećinu?", pita SNS.

Sve te ideje, dodaju, potiču od onih koji su 16 godina krili broj zaposlenih u pokrajinskoj administraciji, a na gradskom nivou postigli nedostižan rekord u zapošljavanju u jednom danu 130 u „Gradskom zelenilu,“ nekoliko dana pre odlaska sa političke scene.

U saopštenju se dodaje da "nije ni čudo što je godinama u Vojvodini kružio vic da zaposleni u Banovini svakog dana moraju da požure na posao kako bi našli slobodno mesto za sedenje".

Srpska napredna stranka se, kako se ističe u saopštenju, pobedom na izborima na sva tri nivoa u državi, suočila sa katastrofalnim stanjem u bukvalno svim oblastima", a sada se, kako se naglašava po izveštajima predstavnika EU u Srbiji uspešno sprovode započete reforme, a istovremeno iz dana u dan u našu zemlju stižu velike svetske kompanije.

"Pitanje je zašto se to nije događalo tokom vladavine Demokratske stranke? Odgovor je vrlo jasan –onima kojima je jedini cilj bio i ostao pljačka onoga što još nije opustošeno nije bilo u interesu da stvore povoljan ambijent za strana ulaganja", kaže se na kraju saopštenja.

Gradski odbor DS Novi Sad saopštio je da će Gradska vlast u Novom Sadu postati prva lokalna vlast u istoriji koja je u procesu racionalizacije javne uprave povećala administraciju.

"Na sednici Skupštine grada zakazanoj za 18. novembar odbornici će odlučivati o predlogu vlasti da se dva javna preduzeća - Zavod za izgradnju grada i Poslovni prostor - proglase za nove uprave, čime će se broj gradskih uprava, sa dosadašnjih 15, povećati na 17", kaže se u saopštenju DS-a.

U tom saopštenju se ističe da DS predlaže da se broj gradskih uprava smanji za trećinu, a da se pojedina javna preduzeća spoje u jedno, čime bi, kako stoji u saopštenju, "javni sektor bez velikih lomova i skupih transformacija postao efikasniji i jeftiniji".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи