Đurić: Danas ili sutra moguć dogovor o telekomunikacijama

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da postoji mogućnost da danas ili sutra bude finalizovan i zaključen dogovor sa Prištinom o telekomunikacijama, na način kako je napisano, a ne kako je neko drugi hteo i kako su nametali.

Navodeći da se intenzivno razgovara o tome kako da se sprovede dogovor o telekomunikacijama iz 2013. godine koji je potvrđen 2015. godine, Đurić je na TV Pinku rekao da taj sporazum treba da omogući Srbima na KiM da mogu normalno i nesmetano da nastave da koriste naš pozivni broj, i da nema tarifiranja nikakvog drugačijeg osim lokalnog saobraćaja sa gradovima u pokrajini.

"I dalje ćete moći iz Beograda da okrećete Kosovsku Mitrovicu i Prištinu samo sa regionalnim pozivnin brojem 028. Telekom Srbije može da radi nesmetano na KiM", kaže Đurić.

Objasnio je da, ako bude postignut dogovor, u njemu će jasno da stoji da se imovina Telekoma prenosi na "MTS d.o.o" na KiM, ćerku firmu Telekoma.

"Kada je u pitanju Telekom, ne možemo da pristanemo da mu se oduzme imovina. Ako bude postignut dogovor jasno će da stoji da se imovina Telekoma prenosi na 'MTS d.o.o' na KiM. Isključivo možemo da se dogovorimo ako ta stvar bude cementirana. Potpuno jasno će biti definisana imovina koju koristi i kojom raspolaže Telekom", kaže Đurić.

Prema njegovim rečima, nama je u interesu da se razgovara i da gradimo normalne odnose sa Albancima, mada često nemamo prave sagovornike i partnere među albanskim predstavnicima o čemu svedoči zakon o Trepči kojim su pokušali da otmu Trepču.

"Već sada se vidi da taj zakon ostaje mrtvo slovo na papiru", navodi Đurić.

Kako je rekao direktor Kancelarije za KiM, ako će albanske kompanije da koriste drugi pozivni broj, taj broj može da bude da bude zaveden kod Telekomunikacione unije kao dodatni pozivni broj za Srbiju, kao pozivni broj za geografsku oblast.

"Jedna zemlja je nosilac suvereniteta i može da ima više pozivnih brojeva", rekao je Đurić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво