LSV: Šešelj napadima na Davenporta počeo predsedničku kamanju

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je da je lider Srpske radikalne stranke, kako navode. "maltretiranjem i vređanjem" Majkla Davenporta u četvrtak u parlamentu i žrtvujući ugled države i njenog parlamenta zapravo počeo predsedničku kampanju.

Posle "zla koje su naneli mračnih devedesetih hoće ponovo da nas posvađaju sa svim preostalim civilizovanim svetom", navodi LSV u saopštenju.

LSV ocenjuje da krivicu za to što SRS danas, kako navode, "ponovo pokušava da zemlju povede u beznađe i ratove", snose odgovornost i svi oni koji su odbili da se zabrani rad te strane.

"Za to što su danas u parlamentu snose odgovornost i svi oni koji su odbili zahtev Lige socijaldemokrata Vojvodine 2000. godine da se zabrani rad SRS i još nekolicini stranaka, te godinama svesno sprečavali sprovođenje Zakona o lustraciji sve dok on nije zastareo", ocenio je predsednik LSV Nenad Čanak u saopštenju.

Takođe, dodaje, jednaku, ako ne i veću odgovornost ima i Haški tribunal koji 11 godina nije bio u stanju da osudi Šešelja.

Majkl Davenport juče nije uspeo da predstavi Izveštaj EK Odboru za evropske integracije Skupšitne Srbije zbog protivljenja dela opozicionih stranaka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије